dijous, 5 de maig del 2011

Risotto primavera

Després d'uns dies de Pasqua amb pluja, sembla que a poc a poc torna a aguaitar el sol i a fer calor. Per fi podem sentir que la primavera es manifesta, almenys pel que fa al sol... A la primavera, trobem a les fruiteries productes de temporada molt colorits i saborosos, que estan en el millor moment de maduració i també de preu, per això, tot i que d'espàrrecs en tenim tot l'any, ara és el moment de comprar-los a bon preu. El risotto que vos presente hui, l'he fet moltes vegades al llarg de l'any, depenent de les verdures que ens done la temporada, però la primera vegada que el vaig fer, va ser en primavera, i portava espàrrecs, com aquest, per això el vaig batejar com a risotto primavera.




Risotto primavera
Ingredients per a 2 persones:
2 tassetes d'arròs blanc redó
6 tassetes d'aigua mineral (o caldo vegetal o de pollastre)
1 ceba mitjana
1 all
1/2 pimentó roig
1 carlota (pastanaga)
1/2 manollet d'espàrrecs verds
formatge ratllat al gust
sal marina
oli d'oliva verge extra


En primer lloc, sofregim la ceba picada finament amb una mica d'oli d'oliva, després afegim l'all i les altres verdures també picades de la mateixa mida: la carlota, la pebrera roja i els espàrrecs (reservem les puntes per a més tard). Quan tenim fet el sofregit, hi tirem l'arròs i el remenem; després afegim el doble de l'aigua o caldo, que el tindrem ben calent. De tant en tant, anem remenant l'arròs amb molta cura perquè vaja desprenent el midó i es quede cremós. A mitjan cocció afegim les puntes dels espàrrecs que teníem reservades; veurem que necessita una mica més d'aigua, així que n'afegim una mica més fins que completem la indicada en els ingredients, ho tastem de sal i quan l'arròs estiga fet, apaguem el foc (ha de quedar cremós però al dente). Amb el foc apagat, tirem el formatge ratllat, i el mesclem delicadament perquè es fonga amb l'arròs i les verdures i el servim. 
Nota: la quantitat de caldo o aigua que haurem d'afegir a l'arròs també depén de si fem l'arròs amb la cassola tapada o no. Jo el faig amb la cassola tapada i com que m'agrada que quede cremós pose el triple d'aigua que d'arròs. Cadascú ha d'anar provant la seua recepta en funció de com ho cuine. Espere que vos agrade.

10 comentaris:

  1. Aquest arròs de primavera te d’estar molt bo,i amb tots els productes de temporada.
    Petons

    ResponElimina
  2. com m'agraden els risotto, i amb verduretes encara més! t'ha quedat fantàstic!!! visca el bon temps!!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  3. A casa som autèntics fanàtics del risotto!! Amb verduretes estan de vici, t'ha quedat al punt!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Té una pinta exquisita Asela. És una llàstima que no puc menjar arròs quasi, en faria sovint!!!!! Boníssim!

    ResponElimina
  5. Que bo es tenir el productes de temporada i quina sort tenim durant la primavera.estiu q tót lo bo arriva als nostres mercats.
    petonets

    ResponElimina
  6. Els risottos ens encanten i amb verduretes encara més. Fantàstic !!

    ResponElimina
  7. Quin nom més bonic per aquest risotto tan bo!! té molt bona pinta i uns colors molt bonics!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  8. Quina delicia més bona i a mes amb verduretes,prenc nota¡¡¡m'encanta aquesta recepta.
    Un petó molt gross.

    ResponElimina
  9. En ma casa no volen risotto, així que per a mi soles no el faig, si em dius quan el fas passe per ta casa a per un plat.
    Besets

    ResponElimina
  10. que pinta tiene este arroz,felicidades, venga una saludo, el día que puedas miras mi blog haber que te parece, adeuuuu

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...