El plat que vos porte hui no és una recepta meua, és de Silvia, del bloc Mi Dulce Tentación. Silvia sorteja 3 exemplars del seu llibre Mi dulce tentación, amb receptes del bloc, entre totes les persones que publiquen una recepta seua, i jo vaig triar aquesta, perquè a banda de ser una de les més recents, també és una recepta que jo sabia que seria un èxit. Es tracta d'uns espaguetis que queden molt cremosos tot i que no porten nata (per la mantega) i saborosos (pel romer). Jo havia fet aquesta recepta amb uns altres ingredients i m'havia quedat molt bona, per això quan vaig veure aquesta amb romer vaig voler fer-la de seguida.
També vos he de dir que vaig conéixer el món dels blocs farà més o menys un any, i va ser buscant una recepta a Internet; aquesta recepta em va remetre al bloc Mi Dulce Tentación i em vaig quedar bocabadada en veure totes les receptes que tenia i les fotos tan meravelloses; jo encara no coneixia res d'aquest món. A mi sempre m'ha agradat la cuina, i sempre he volgut tindre un lloc on poder recollir totes les meues receptes; per això, en veure aquest bloc se'm van obrir els ulls i després de l'estiu em van vindre les ganes de fer el meu. Així que aprofite des d'ací per a donar-te les gràcies, Silvia, per mostrar-me aquest món tan fantàstic.
Espaguetis amb romer i bolets
Ingredients per a 2 persones:
Espaguetis (uns 200 g)
un grapadet de gírgoles
uns 5 xampinyons grandets
25 g de mantega
1 rameta de romer (si pot ser fresc, millor. Jo el tenia sec, però en rama)
1 all gran
formatge parmesà
una mica d'aigua de la cocció
sal marina
oli d'oliva verge extra
En primer lloc, prepararem la salsa: netegem els bolets i els xampinyons i els tallem en làmines. Posem oli en una paella antiadherent i els saltem amb l'all premsat o ratllat amb un ratllador finet (crec que d'aquesta manera agafa més sabor que si el laminem o el piquem amb el ganivet). Hi posem una mica de sal i el romer picat. Reservem aquesta salsa fins que estiga cuita la pasta.
Coem la pasta al dente i quan estiga cuita anem passant-la directament a la paella on tenim els bolets saltats. D'aquesta manera ens estalvíem netejar l'escorredor i ho aprofitem perquè caiga una mica de l'aigua de la cocció que necessitarem per a completar la salseta i que es faça cremosa. Afegim a tota la mescla la mantega i ho mesclem fent saltar la pasta amb el foc encés. Si veiem que necessita una mica més d'aigua de la cocció perquè estiga més cremós, en posem. Ho tastem de sal i ho servim immediatament, abans que els espaguetis absorbisquen tota la salsa i es queden secs, amb uns encenalls grans de formatge parmesà. Espere que gaudiu d'aquest plat tant com ho vam fer nosaltres a casa.
La combinació de past + bolets, m'encanta. No m'estranya gens que l'èxit del plat estigués assegurat.
ResponEliminaJo com el Josep, la pasta amb bolets m'encanta! O sigui que amb aquest plat em faries ben feliç!
ResponEliminaPetonets
Sandra
doncs ja som 3! jajajajajajajaaj. Espero que tinguis molta sort i guanyos un llibre!!! petonets guapa
ResponEliminaQué plato tan sencillo y a la vez tan exquisito, para disfrutar comiendo.
ResponEliminaUn besito
Hola Asela bonita!!, que bueno verte con este plato de pasta tan bueno!!!..la receta de Silvia es estupenda y tu la has intrepretado perfectamente!!
ResponEliminaMe alegro de verte bonita!!..y las niñas, bien????, y la madre??? ;)
Uns espaguetis amb molt de sabor de muntanya
ResponEliminaPetons
Sión - fem un mos
Que rico ese plato de pasta!!.me encanta!. besos
ResponEliminaRealment m'ha encantat la recepta! i la fotografia t'ha quedat de preciosa!
ResponEliminaQue bo i sa!!!
ResponEliminaSi que te propostes bones, ja he vist unes quantes receptes que participen i la veritat es que fan molt de goig i fan venior salibera.
Petons!
Quins spaguettis més bons, quin gusta acamp, amb les gírgoles i el romaní
ResponEliminaPetonets maca
Te quedó una pasta preciosa y muy apetecible.
ResponEliminaMuchas gracias por participar y te deseo la mayor de las suertes.
Besos.
Mmm no hi ha res com un plat de pasta ben fet, i el teu és de categoria... Acabo de descobrir el teu blog i me n'he fet fan, ja m'aniré passant!! :D
ResponEliminaMolts petonets!