divendres, 28 de gener del 2011

Hamburguesa casolana de pollastre amb verdures i curri acompanyada de pa d'all

L'altre dia tenia ganes de menjar hamburguesa, però com que no em solen agradar les que ja venen fetes, ja siga de supermercat o de carnisseria (per al meu gust posen massa sal), vaig pensar que l'única solució era fer-les jo mateixa a casa. Vaig demanar que em picaren dos pits de pollastre i me'n vaig tornar a casa pensant com ho faria perquè no quedara seca... Com que la carn de la part del pit del pollastre és més seca calia posar-li algunes verdures, ou per a aglutinar i se'm va ocórrer posar-li un farciment de formatge. El resultat ens va agradar bastant, crec que podrem repetir. 



Hamburguesa casolana de pollastre amb verdures i curri acompanyada de pa d'all
Ingredients: 
Dos pits de pollastre picats, 1 ceba, 1 all, mitja pebrera roja, 1 culleradeta rasa de curri (o al gust), 1 ou, julivert picat, mozarella i formatge curat rallat, sal marina i oli d'oliva verge extra. 
Per al pa: pa blanc, 1 all, oli d'oliva verge extra.


Posem la carn picada en un bol, la salem i afegim l'ou, el curri i el julivert. A banda sofregim amb poc d'oli la ceba, l'all i la pebrera roja, tot ben picadet; afegim aquest sofregit a la carn. Mesclem bé tots els ingredients i formem unes boles de la mida d'una pilota de tennis. Les deixem reposar una mica a la nevera i després fem un forat en cada bola i hi introduïm un poc de formatge. Tanquem bé la bola de carn i l'aplanem en forma d'hamburguesa. A mi em van eixir 6 hamburgueses grandetes. Les passem per la planxa (no s'apeguen, de totes formes, per estar més segurs podem posar unes gotetes d'oli, però la intenció és fer-les a la planxa, no fregir-les), i quan estiguen fetes les servim al plat acompanyades d'unes llesques de pa tallades en diagonal, torrades a la planxa amb un raget d'oli d'oliva i després tallem un all per la meitat i el passem per la torrada. També es pot acompanyar amb un buquet de rúcula. Deliciós. 

13 comentaris:

  1. Fantàstiques Asela! Jo sóc una gran fan de les hamburgueses casolanes, i aquestes de pollastra amb curri i el cor dremás de formatge han de ser genials!!!
    Bon cap de setmana!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Molt bones!!! Amb el toc de formatge que surt de dins... mm... quan te les menges es deu esfer a la boca! I de pollastre, ben sanes... Ademès em poses el pa d'all, amb lo que m'agrada! Senzillament excel·lents!

    ResponElimina
  3. Muy buena pinta pero parece una bomba con todo lo que tiene, esto hay que probarlo como sea.
    Besines

    ResponElimina
  4. Sandra: a mi també m'agrada més fer les hamburgueses a casa, així pots improvisar i saps que els ingredients que poses són naturals. Una abraçada.

    Anniki: Això del pa d'all va ser totalment improvisat, per acompanyar l'hamburguesa i que no estiguera sola al plat, la pobra, i veig que va ser un encert, perquè la combinació de sabors queda genial. Una abraçada.

    Bertha: No resulta nada pesada, si es eso a lo que te refieres, el queso le da un toque de suavidad i un poco de grasa, que al ser una carne seca la necesita. Pruébala, te gustará. Un abrazo.

    ResponElimina
  5. No he tastat mai una hamburguesa amb verduretes. Em sembla una molt bona idea i amb el curri i el formatge encara ha de ser més bona.

    ResponElimina
  6. Mónica: amb les verdures i el formatge està molt més sucoseta. Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Olé, quina superhamburguesa! I de pollastre, que m'encanta! Ara, la "jugada guanyadora" és el farciment de formatge!
    Com s'entere la Susanna, ja puc anar corrents a comprar pollastre! Amb el que li agrada el formatge! :-)

    Salut!

    ResponElimina
  8. Oye, tiene una pinta excelente. Muy jugosa por dentro y acompañada con ese pan mmmmmmmmmmmm, me resulta irresistible.

    Besos.

    ResponElimina
  9. Bueno pues la foto está que se sale, me parece muy buena la idea de ponerle el queso y de reseca ya se ve que nada de nada.
    Un besito

    ResponElimina
  10. Massitet: Tens raó, amb el formatge millora molt. M'alegre que t'agrade tant. Un beset.

    Silvia: Muchas gracias, el pan le da su toque, y eso que fue pura improvisación, por no dejarla sola en el plato. Un beso.

    Clemenvilla: Es verdad, como se ve en la foto, no queda reseca, está muy buena, lo que pasa es que hay que hacerla lo justo, porque como es un poco más gruesa de lo habitual, corre el peligro de hacerla demasiado. Un beso.

    ResponElimina
  11. A mi les hamburgueses que més m'agraden son les de pollastre (no soc massa carnívor jo) i amb les verduretes i el pa d'all han d'estar boníssimes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Te quedó una hamburguesa bien apetitosa con las verduras, el queso y con ese pan de ajo vamos para repetir ¿verdad?

    ResponElimina
  13. Josep: Fa molt bona combinació. M'alegre que t'agrade. Una abraçada.

    Maria Dolores: Puedes estar segura de que repetiré, además me estoy animando a hacer otras hamburguesas con otro tipo de carne e ingredientes. Todo lo que permita la imaginación y el paladar. Un abrazo.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...