Després de tants dies de festa i tant de menjar, aquesta setmana hem de fer un poc de bondat. Convindria desintoxicar una mica el cos dels excessos. Sense posar-nos massa durs en el tema, vos propose una ensalada que, tot i que ja la coneixereu tots, li he donat un toc personal. En comptes de posar les endívies en cru (que no m'agraden massa per l'amargor que tenen), les he saltat i d'aquesta manera estan delicioses i suaus. Si ho proveu, no vos decebrà. Ací va la recepta:
Ensalada tèbia d'endívies amb poma, nous i rocafort
Ingredients:
3 endívies, formatge rocafort a daus o làmines, un grapat de nous pelades, mitja poma en daus, sal marina i oli d'oliva verge extra.
Rentem bé les endívies, les tallem per la meitat de manera longitudinal i després en juliana. Les saltem amb un poc d'oli i sal. Les posem al plat i, a continuació, hi afegim el formatge rocafort (al gust), la poma i les nous. Tot i que el plat de la fotografia el vam amanir amb oli, en realitat no en necessita, perquè l'endívia està cuita i el formatge i les nous ja li aporten prou greix. Si voleu, podeu canviar la poma per pera; amb les dues fruites queda molt bona.
Espere que vos agrade.
Mai he menjat les endivies cuites... i te molt bona pinta
ResponEliminaun petonet
Als meus pares els hi encanten les endívies però sempre els hi acabo fent amb salsa de roquefort. Aquesta és una manera molt original de fer-les sense variar massa de com les feia sempre i com normalment tb tinc poma i nous a casa, doncs genial!
ResponEliminaAdemès, he sentit a dir que les endívies cuites queden molt bé!
Un petó!! :D
Només les he tastat a la brasa, m'apunto la recepta!
ResponEliminaBon cap de setmana.
Fanática de las ensaladas ¿qué te puedo decir? Que me encanta.
ResponEliminaBesos.
Boníssim Asela. Fantàstica ensalada.
ResponEliminaAixí que també coneixes el parisién. Jo sempre que vaig a Valencia he de passar per allí, està tot boníssim. El pa de nous i curcuma està entre els meus preferits. També m'agrada molt el de taronja i xocolate, eixe tostadet per a desdejunar està de vici. I la bolleria, croissants, napolitanes... està també exquisita, així és.
I et van tocar uns vales?
A vore si algun dia vingueres a Veranda, com m'agradaria!!!!! Quina sorpresa seria!!!!
Ah, t'avise, estic només pels matins, per les vesprades no treballe.
Besets guapa.
Neus: prova-les calentetes, no tenen res a veure amb les crues, estan boníssimes.
ResponEliminaAnniki: se m'està ocorrent una altra recepta que combina molt bé amb les endívies, saltades amb bacon, algun dia la faré. És que el meu cabet sempre està pensant combinacions...
Mónica: també les he fet a la brasa, molt bones.
Silvia: me alegra que te guste.
Rosanna: sí, en facebook fan sortejos totes les setmanes, apunta't, si et toca et regalen 7 vals de pa i pastes gratis, és genial. Ja t'avisaré quan anem a Veranda.
Molts besets.
Me gustan mucho las ensaladas sobre todo si llevan fruta, esta me la apunto aunque quitaré el roquefort para poderla comer porque es un queso que no me entra, asique pondré otro, vale?
ResponEliminaUn beso
Qué rico,no conocía esta versión,suelo hacer las endivias en hojas crudas,y por encima,la salsa de roquefort y las nueces,pero así,tibia,me gusta más para el invierno.
ResponEliminaBesos.
Hola Asela!
ResponEliminaAquesta me l'apunto ben apuntada: a Kissumenja li encanta el roquefort i adora les endivies!
I a mi també m'ha sorprès això de coure-les: s'ha de provar ja!!!
Salut!
Bertha: supongo que todos los quesos quedarán bien, brie o de cabra, por ejemplo.
ResponEliminaMiren: yo tampoco conocía la versión, pero como no me gustan amargas, siempre las hacía a la plancha, hasta que un día pensé, ¿por qué no puedo hacerlas al roquefort también a la plancha? Las corté en juliana, que es más cómodo de comer y salió la ensalada.
Massitet: prova-ho, que t'agradarà. Per cert, qui és Kissumenja? Quin nom més original i graciós.
Besets.
Una ensalada muy rica, me la apunto.
ResponEliminabesos
Gracias, Dadá. Me alegro de que te guste.
ResponEliminaA mi les endívies m'encanten, però amb el roquefort no puc... però al Xavi li puc fer segur! ;)
ResponEliminaPetonets!!
Sandra, es pot posar un altre formatge (brie, de cabra...)
ResponEliminaVaya qué casualidad!!! Me gustan mucho a la plancha también, tengo una receta pendiente de hacer, pero la próxima ensalada la haré como la tuya, que con estos fríossssss.
ResponEliminaLo que me gustó mucho fue el sabor de la manzana con el queos, vamos iba buscando los trozos de manzana que había, ja ja ja.
Un besito
Clemenvilla: Sí que es verdad, la manzana la hace muy refrescante y le da buen sabor. Me alegro de que te guste. Un abrazo.
ResponElimina