dijous, 6 de gener del 2011

Bescuit de poma amb canyella i nous

Fa dies que vull posar una recepta, però amb tants dies de vacances de Nadal i les xiquetes en casa, m'ha passat el temps volant i no he tingut massa temps de pensar-hi. Hauria estat bé posar una recepta del Tortell de Reis, que, de segur que entre hui i demà tots en menjarem, però crec que és una recepta una miqueta elaborada de fer, per això ho deixaré per a un altre any. 
L'altre dia vaig fer un bescuit dels ràpids de tota la vida, però volia fer-lo diferent i li vaig afegir poma, canyella, nous i farina d'espelta. Vaig esperar el resultat i la veritat és que estava molt bo. M'agrada molt aquesta recepta perquè és molt fàcil i ràpida de preparar; a més, pots combinar molts ingredients i fer cada vegada un bescuit diferent. Amb un poc d'imaginació i bon gust, la cuina et dóna uns resultats sorprenents. 



Bescuit de poma amb canyella i nous
Ingredients:
Un iogurt natural o de llimona, dues mides de iogurt de farina de blat, una mida de iogurt de farina d'espelta integral, una mida i mitja de sucre moré (jo no en tenia i el vaig posar blanc), una mida d'oli de gira-sol, un sobre de rent tipus Royal, un pessic de sal marina, 3 ous, una poma pelada i tallada en gallons, una culleradeta de postre de canyella en pols, un grapat de nous.

Jo el vaig fer amb Thermomix, però es pot fer igualment amb una batedora elèctrica o a mà. Es mesclen bé tots els ingredients menys la poma i les nous, que els posarem al final. Quan tenim la massa unida, folrem un motlle de plumcake amb paper vegetal (per poder desmotllar-lo bé), anem alternant capes de massa i de poma amb nous, acabem amb una altra capa de massa que ho cobrisca tot i ho posem al forn a 180ºC durant uns 45 minuts més o menys. Quan punxem amb una agulla ha d'eixir neta. El desmotllem i el deixem refredar. És un bescuit saborós i lleuger. A mi, m'agrada acompanyar-lo amb un te negre amb llet.

Hui és Nit de Reis, una nit màgica per als xiquets. Es giten prompte, nerviosos i emocionats pensant  en els regals que tindran demà quan s'alcen. Nosaltres, com a pares també ho vivim amb molta il·lusió, és una manera de tornar a la infància. Ens hem passat una bona estona embolicant regals, i demà veurem les caretes de sorpresa que posen en obrir-los. Que la màgia vos acompanye i que tingueu una bona nit de Reis.

25 comentaris:

  1. Aquestes coques o bescuits de iogurt són les millors! I així amb poma i canyella...mmmm! Aquesta combinació m'enamora! :)

    Espero que els Reis s'hagin portat la mar de bé amb tu i els teus!
    Petons,
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una coca per endolcir el final d'aquesta marató de festes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Quin bescuit tan bo, Asela, què a gust em menjaria una talladeta d'eixes ara mateix. Es veu fantàstic!!!!

    ResponElimina
  4. Sandra: la veritat és que aquests bescuits tenen moltes variants i són molt fàcils de fer. Els reis s'han portat molt bé amb nosaltres, sobretot amb les xiquetes, que tenien molts regals.

    Josep: sí, la veritat és que em faltava posar un dolcet per acabar les festes.

    Rosanna: en faig de tant en tant, però m'agrada provar sabors nous, m'agraden molt les teues magdalenes també, agafaré idees per a variar. Jo no he fet mai magdalenes, no sé quin és el secret, cada vegada veig ingredients tan diferents, algunes porten un ou i unes altres en porten més, no entenc per què.

    ResponElimina
  5. Asela, t'he respost als comentaris del meu blog. T'avise perque com no solc respondre mai igual no se t'ocorre passar a vore els comentaris.
    respecte a les magdalenes creu-te que jo, després de 40 receptes distintes, continue sense saber per què els ingredients varien tant!!!!!

    ResponElimina
  6. Una recepta deliciosa, i ho dic amb coneixement de causa... Per llepar-se'n els dits! Mmmmmm!

    ResponElimina
  7. Hola Asela!
    Veig que has posat en marxa un bloc de cuina! Molt bé! Benvigunda a la gastrosfera!
    VEs per on, ara tindrem una cosa més en comú que Neus i Casa Pocho!!! :)
    Per cert, t'importa que afegim el teu bloc a la secció del nostre on incloem tots els de cuina escrits en català? Si no et fa gràcia, ens ho
    dius i et treiem, val?

    Per cert, ben abellidor aquest pastís! Nyam!

    Salut i llarga vida als plaers de ta vida!!!

    ResponElimina
  8. Hola!!! He trobat el teu blog a través de l'exquisit!

    M'encanta els pans de pessic fets amb iogurt, el de les tassetes com aquest jajja però mai se'm havia ocudit posar-hi poma ni res per a variar-ho! I la veritat es que es una idea maravellosa! Amb lo bé que queda la poma en els postres :) I això per no parlar de la canyella, que m'encanta!! I per lo del tortell de reis, no és gaire difícil! Jo aquets any he fet el meu primer i ha quedat sensacional!!

    Em quedo seguint el teu blog que m'ha agradat! Si tu tb et vols passar per la meva cuina i si t'agrada seguir-me, moltes gracies!

    Vaig donant una volteta per aquí a veure la resta de menjars bons que tens :) Bon any!!!!

    ResponElimina
  9. Manisset: No tinc cap problema que inclogueu el meu bloc a la vostra secció, al contrari, estaré encantada. Estem en contacte. Una abraçada.

    Anniki: Que bé que t'haja agradat el bescuit. A veure si l'any que ve m'anime a fer el tortell que està molt bo. Una abraçada.

    Rosanna i Roger: Moltes gràcies. Besets.

    ResponElimina
  10. Molt bona recepta. També arribo aquí des de l'Exquisit.
    Feliç 2011.
    Mónica
    http://recetasdemon.blogspot.com

    ResponElimina
  11. Mmmmmmmmm adoro los bizcochos y mejor si están condimentados, como el tuyo.

    Besos.

    ResponElimina
  12. hola estoy de visita en tu blog, me quedo en el de lo que me guata y este bizcocho esta genial, te invito a visitar mi blog dulce, besos

    ResponElimina
  13. Estos bizcochos de siempre no fallan,son una delicia.
    Encantada de conocerte ;))

    Un saludo

    ResponElimina
  14. Un clásico que no falla, además con la harina de espelta gana en sabor y en esponjosidad, yo desde que la descubrí soy una enamorada de esta harina.
    Un besito

    ResponElimina
  15. Hola preciosa!, es verdad!, con los niños en casa cuesta dedicarse al blog o cualquier otra cosa medio personal, pero bueno!, que placer tenerlos, verdad???
    Espero que sus reyes hayan sido muy buenos..es lo mejor, ver sus caritas :)
    Mira por donde tengo harina de espelta, creo que probaré tu bizcocho pues no me decidia a hacer nada con ella! y parece tan rico!!
    Te deseo un feliz día bonita!!

    ResponElimina
  16. Ante todo muchas gracias por tu visita. Si... ya veo que estás empezando pero con muuucha fuerza Eh?? Me encanta esta bizcoho, la pinta de ese risotto, los espaguetis negros.. en fin me ha encantado!! sigue así ... porque vamos a aprender muuucho.
    Bs
    Sarai

    ResponElimina
  17. Gracias por vuestros comentarios, me alegro de que os gusten las recetas. A mi también me encanta la harina de espelta, tiene un sabor muy peculiar y además es muy sana, sobre todo va muy bien para el aparato digestivo. En cuanto pueda hago un post comentando sus beneficios, además tengo una receta de pan de espelta deliciosa y faciísima de hacer. Un beso a todas y a todos.

    ResponElimina
  18. Ay que rico, un trocito me vendría ahora de maravilla...que jugoso se ve...

    Un saludo!!!

    ResponElimina
  19. Els bescuits de poma mai fallen i son tant bons que no queden ni miquetes.

    ResponElimina
  20. Molt bo!
    Amb els espaguettis negres de nés abaix amb el rap i aquest pastisset de postres, si em convides a dinar et nomeno amfitrina de l'any...jajajajajjajajajaja.
    :P

    Petonets!

    ResponElimina
  21. Núria, no estaria malament això de compartir els plats a taula, segur que disfrutaríem tots al màxim amb totes les receptes tan bones que tenim. Una abraçada a totes.

    ResponElimina
  22. Mmmm que bó! Ens apuntem la recepta per fer-la el cap de setmana per esmorzar...

    ResponElimina
  23. Gent jove: gràcies, m'alegre que vos agrade. una abraçada.

    ResponElimina
  24. Ideal pel cap de setmana.. uhmmm
    Petons
    Recetas de Mon

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...