dimecres, 28 d’agost del 2013

Polos de xocolate i polos de meló d'Alger

Per als dies que fa calor, no hi ha res millor que refrescar-se amb uns gelats. I si són fets a casa i sabem els ingredients que posem, encara millor. Ací vos deixe dues varietats de polos molt ràpids de preparar i estic segura que vos xuplareu els dits.

Polos de xocolate
Ingredients: 
1 rajola de xocolate negre
1/2 litre i un poc més de llet de vaca



Trenquem la rajola de xocolate en pastilles i la posem al bany de maria. La desfem a poc a poc remenant de tant en tant amb una cullera. Quan estiga ben desfeta anem barrejant-la amb llet fins que tinguem tota la mescla de color ben uniforme. Al principi costarà una mica i pot semblar que no ens quedarà bé, però si hi anem afegint la llet a poc a poc i ho remenem amb la cullera, tot quedarà perfecte. 
La mida de la llet dependrà de la quantitat que ens càpia en les poleres. En el meu cas vaig posar mig litre i un poc més de llet, afegida a la rajola de xocolate, i me'n van eixir 12 polos. 
Quan tinguem feta la mescla de xocolate i llet, la passem a les poleres i ho congelem unes hores. Per a treure els polos de les poleres, el més eficaç és deixar-los un o dos minuts fora del congelador, així els treurem sense dificultats, sense haver de passar-los per l'aigua.


Polos de meló d'Alger (síndria)
Ingredients: 
1/4 de meló d'Alger


Aquests polos encara són més fàcils de fer. Agafem 1/4 de meló d'Alger i en treiem les llavors, si en té. Ara podem fer dues coses: liquar-lo o, si no tenim liquadora, triturar-lo i colar-lo prement bé per a treure'n tot el suc que puguem. Posem el suc a les poleres i ja podem congelar-ho durant unes hores. Per a treure els polos de les poleres seguirem el mateix procediment que en els de xocolate: els deixem uns minuts a temperatura ambient i els podrem treure sense problemes i sense malgastar aigua de l'aixeta. 
Espere que vos agraden. 


Nota: si no teniu poleres de plàstic podeu fer els polos en uns gots de didalet, i també vos quedaran molt bé. Perquè els palets s'aguanten drets, podeu fer unes tapes de cartolina amb un foradet, posar-los sobre els gots i ficar-hi els palets rectes.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...