dimecres, 18 de gener del 2012

Pastís d'ametlla i mandarina

No havia menjat mai un pastís de mandarina, però tenia moltes ganes de fer-ne un, així que quan va començar la temporada de les mandarines, vaig fer unes quantes proves per veure com quedava. Aquest pastís es pot fer de moltes maneres; la quantitat de farina és de 250 g, que pot ser mesclada (ametlla i blat en el percentatge que desitgem) o només d'ametlla. D'altra banda, les mandarines es trituren senceres i es mesclen amb tota la massa, però també hi ha dues maneres de fer-les: la més ràpida és treure el peduncle i triturar-les amb pell i tot (d'aquesta manera ens quedarà un bescuit més esponjós amb un toc amarg, que a penes es nota i és ideal per a berenar). L'altra manera de posar les mandarines és bullint-les prèviament durant 1 hora més o menys (d'aquesta manera, el bescuit quedarà més humit i es pot servir de postres). La recepta de la foto és amb les mandarines bullides i la farina tota d'ametlla.


Pastís d'ametlla i mandarina
Ingredients:
250 g de farina d'ametlla (ametlles mòltes)
1 culleradeta de llevat en pols
1 pessic de sal marina
2 mandarines
160 g de sucre blanc
4 ous
60 ml d'oli de gira-sol
sucre glacé i unes mandarines en gallons per a decorar


Abans de començar a preparar el pastís, bullim les mandarines durant 1 hora.
Les deixem refredar i en retirem el peduncle.
Escalfem el forn a 180ºC.
Triturem les mandarines bullides amb el sucre (jo vaig utilitzar la Thermomix), hi afegim els 4 ous i mesclem. A continuació, hi incorporem l'oli i ho mesclem una altra vegada. Ara afegim la farina d'ametlla, el llevat i un pessic de sal.
Ho mesclem amb suavitat i ho passem a un motlle rodó que haurem engreixat prèviament.
Ho coem al forn (prèviament escalfat a 180ºC) durant uns 30 minuts. Primer només per baix i quan estiga quasi a punt, si per dalt no té color daurat, ho posem també per dalt. 
Quan estiga fet (quan el punxem en una agulla ha d'eixir neta), és aconsellable posar el sucre glacé just abans de servir-lo, ja que si ho fem abans, el sucre es quedarà humit i desapareixerà el color blanc. 
Aquest pastís també es pot banyar en xocolate negre fos amb una mica de mantega, després es deixa refredar i ja es pot servir. 
Espere que vos agrade.

12 comentaris:

  1. Asela te un aspecte deliciós...molts petons

    ResponElimina
  2. Aixo s'ha de tastar---te que estar bonisim, l'atmella combinada amb citrics es tot un luxe.

    Petons

    ResponElimina
  3. Per casa meva les mandarines ja comencen a ser seques i no em venien gens de gust... fins que he vist el teu pastís!!! :D Té una pinta deliciosa, a més crec que no n'he tastat mai cap de mandarina... I amb l'ametlla ha de combinar a la perfecció! A més, crec que jo també el faria bullint les mandarines jeje

    Un petonet cuinera!! :D

    ResponElimina
  4. No tenia ni idea d'això de les taronges bullides! No ho havia sentit mai!!!!!!!!!!! `Tinc moltes ganes de provar-ho... eixa textura humida l'he de provar! Mmmmm, ja se'm fa la boca aigua...

    ResponElimina
  5. Mmmmmmmmmmmm que buenísima pinta tiene. Me apetecen muchísimo este tipo de bizcochos para el desayuno además la mandarina está en su momento más óptimo. Te tomo prestada la receta :D

    Besos.

    ResponElimina
  6. esto si que es un bizcochito de competición!!!! y con ese saborcillo a mandarina......... mmmmmmmmmmm que deliciaaaaaaa!!! de 10 Asela!!!

    Besiños salseros amiga!

    Tito :)

    ResponElimina
  7. Que combinación tan atómica, seguro que me encanta porque la almendra y la mandarina ligan de fábula.

    un besazo, guapísima

    ResponElimina
  8. Solo puedo decir que me encanta, almendras y mandarina una combinación que me encanta y además tiene una pinta genial
    Besines

    ResponElimina
  9. Asela m'agrada molt el pastis jo el faig cobert de chocolate y li pose un poquet de cointreau a la masa ummmmmm queda molt bo.
    Besets

    ResponElimina
  10. Ametlla i madarina. Crec que ha de ser una bona mescla per alimentar l'esperit!!
    Gràcies per la idea.
    Salut.

    ResponElimina
  11. No sé porque pero me da que esta tartita tiene que estar de rechupete. Cuantas recetas ricas me he perdido sin visitarte.

    Besos.

    ResponElimina
  12. Hola Sòc Noemí de Tortaesipanyals, es deveres que tenim la mateixa plantilla, ja ja ja, aixó es que tenim bon gust, ja ja ja, per cert estic mirant el teu blog y està molt bonic, em quede per ací a pegar una miradeta, i esta recepta m'encanta, la he de fer, un beset i espere que t'agrade el meu blog.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...