Pastís d'ametlla i mandarina
Ingredients:
250 g de farina d'ametlla (ametlles mòltes)
1 culleradeta de llevat en pols
1 pessic de sal marina
2 mandarines
160 g de sucre blanc
4 ous
60 ml d'oli de gira-sol
sucre glacé i unes mandarines en gallons per a decorar
Abans de començar a preparar el pastís, bullim les mandarines durant 1 hora.
Les deixem refredar i en retirem el peduncle.
Escalfem el forn a 180ºC.
Triturem les mandarines bullides amb el sucre (jo vaig utilitzar la Thermomix), hi afegim els 4 ous i mesclem. A continuació, hi incorporem l'oli i ho mesclem una altra vegada. Ara afegim la farina d'ametlla, el llevat i un pessic de sal.
Ho mesclem amb suavitat i ho passem a un motlle rodó que haurem engreixat prèviament.
Ho coem al forn (prèviament escalfat a 180ºC) durant uns 30 minuts. Primer només per baix i quan estiga quasi a punt, si per dalt no té color daurat, ho posem també per dalt.
Quan estiga fet (quan el punxem en una agulla ha d'eixir neta), és aconsellable posar el sucre glacé just abans de servir-lo, ja que si ho fem abans, el sucre es quedarà humit i desapareixerà el color blanc.
Aquest pastís també es pot banyar en xocolate negre fos amb una mica de mantega, després es deixa refredar i ja es pot servir.
Espere que vos agrade.
Asela te un aspecte deliciós...molts petons
ResponEliminaAixo s'ha de tastar---te que estar bonisim, l'atmella combinada amb citrics es tot un luxe.
ResponEliminaPetons
Per casa meva les mandarines ja comencen a ser seques i no em venien gens de gust... fins que he vist el teu pastís!!! :D Té una pinta deliciosa, a més crec que no n'he tastat mai cap de mandarina... I amb l'ametlla ha de combinar a la perfecció! A més, crec que jo també el faria bullint les mandarines jeje
ResponEliminaUn petonet cuinera!! :D
No tenia ni idea d'això de les taronges bullides! No ho havia sentit mai!!!!!!!!!!! `Tinc moltes ganes de provar-ho... eixa textura humida l'he de provar! Mmmmm, ja se'm fa la boca aigua...
ResponEliminaMmmmmmmmmmmm que buenísima pinta tiene. Me apetecen muchísimo este tipo de bizcochos para el desayuno además la mandarina está en su momento más óptimo. Te tomo prestada la receta :D
ResponEliminaBesos.
esto si que es un bizcochito de competición!!!! y con ese saborcillo a mandarina......... mmmmmmmmmmm que deliciaaaaaaa!!! de 10 Asela!!!
ResponEliminaBesiños salseros amiga!
Tito :)
Que combinación tan atómica, seguro que me encanta porque la almendra y la mandarina ligan de fábula.
ResponEliminaun besazo, guapísima
Solo puedo decir que me encanta, almendras y mandarina una combinación que me encanta y además tiene una pinta genial
ResponEliminaBesines
Asela m'agrada molt el pastis jo el faig cobert de chocolate y li pose un poquet de cointreau a la masa ummmmmm queda molt bo.
ResponEliminaBesets
Ametlla i madarina. Crec que ha de ser una bona mescla per alimentar l'esperit!!
ResponEliminaGràcies per la idea.
Salut.
No sé porque pero me da que esta tartita tiene que estar de rechupete. Cuantas recetas ricas me he perdido sin visitarte.
ResponEliminaBesos.
Hola Sòc Noemí de Tortaesipanyals, es deveres que tenim la mateixa plantilla, ja ja ja, aixó es que tenim bon gust, ja ja ja, per cert estic mirant el teu blog y està molt bonic, em quede per ací a pegar una miradeta, i esta recepta m'encanta, la he de fer, un beset i espere que t'agrade el meu blog.
ResponElimina