dijous, 3 de novembre de 2011

Rèmol al forn

El rèmol és un peix blanc de sabor fi i textura melosa per ser un peix semigràs. El vaig descobrir fa uns anys en un restaurant i em va encantar, per això quan tinc l'ocasió de comprar-ne el faig al forn, ja que de moment encara no he provat una altra recepta.  Vosaltres com el feu?


Rèmol al forn
Ingredients per a 2 persones: 
1 rèmol 
1 ceba gran
3 creïlles mitjanes (patates)
uns alls sencers amb pell
1/2 copa de vi blanc
2 fulles de llorer
romer 
sal marina
oli d'oliva verge extra


Encara que semble que un rèmol és massa per a dues persones no és així, ja que és un peix que té molta espina i molt de cap i sembla que tinga més carn que la que té. Però també depén de com siga la peça de gran.
Netegem el rèmol deixant la pell i el tallem en trossos. El cap el podem guardar per a fer un caldo quan el necessitem. 
Pelem les cebes i les creïlles. Tallem les cebes en juliana grossa i les creïlles en rodanxes. Les posem en una cassola amb un poc d'oli d'oliva, hi afegim també el llorer en trossets, el romer (jo el tenia sec) i els alls sencers amb un colp. Els donem unes voltes a foc mitjà uns minuts, després hi posem també el peix amb la pell més fosca tocant la planxa, el girem i hi tirem 1/2 copa de vi blanc. Passem la cassola al forn i ho cuinem uns 20 minuts o fins que estiga fet el peix i les creïlles. Espere que vos agrade.

14 comentaris:

  1. Me encanta, que digo encantar... adoro el rodaballo y tu receta me resulta más que tentadora, deliciosa.

    Besos.

    ResponElimina
  2. Nosaltres no en comprem mai, la veritat, però suposo que si el fes el faria com tu, al forn: no falla!! jaja

    Un petoneeet! :D

    ResponElimina
  3. Hola! doncs no se si he tastat mai aquest ti`pus de peix, però suposo que m'agradaria, ja que el peix blanc m'agrada molt! Molts petonets guapa i bon cap de setmana

    ResponElimina
  4. El peix al forn amb patates m'encanta així que aquest plat m'agradaria molt!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Té una pinta boníssima! No sé si conec aquest peix, però es veu fantàstic. I les patatetes també.

    ResponElimina
  6. Asela! el teu comentari em va arribar quan anavem a començar el segon grup de curs de cupcakes, per la vesprada, quina llàstima que ho vegeres tan tard, hagueras estat genial que pogueres vindre i coneixer-nos. Però de tota manera tranquila que encara no has fet tard. El curs de galetes no és la setmana que ve sino el dia 11 de decembre. Farem dos grups, un de matí (10.30h) y un de vesprada (17h), a vore si eixe dia si que pogueres vindre! I de tota manera com que totes les participants d'ahir dels cursos de cupcakes repetixen per al de galetes probablement tingam que fer un altre grup un altre dia, perque no cabem ja totes en 2 grups.
    Bueno, una abraçada ben forta i espere que fins prompte!
    Rosanna (cosas con encanto)

    ResponElimina
  7. He vist que rèmol és rodaballo? No se si en català es diu rèmol o com però a mi m'agrada molt i al forn amb patates és com més m'agrada el peix blanc!!

    Es veu molt bo!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  8. Asela!!, que alegria verte de nuevo!!!...estás muy perdida y te echo de menos!!!!
    el pescado en cuestión es rodaballo????..es que en nombre de pescado en catalán ando un poco "pez" y nunca mejor dicho!:)
    yo lo hago más o menos como tu..de echo el pescado me gusta mucho hacerlo prácticamente sin nada más que un buen aceite sal y alguna hierba...así que el tuyo para mi es una autentica delicia y me diste ganas de comprar!!!!
    mil besitos amiga...y no tardes tanto en volver!
    Juana

    ResponElimina
  9. M'encanta el rèmol, però mai l'he cuinat!! No dubtis que el faria al forn, sempre queda tan bo!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Es un peix que m’encanta, i fet al forn deliciós, i les patates Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  11. Hola guapa tu

    un plat, deliciòs, senzil, sa, o te tot

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  12. Me encanta el pescado. Este verano es lo único que he comido. Y así al horno queda tan rico......Un beso.

    ResponElimina
  13. Mmm....se ve delicioso, tiene que ser muy rico así al horno.
    bss

    ResponElimina
  14. Me gusta muchísimo tu propuesta de hoy porque el pescado además de sano es riquísimo y así al horno, mucho más.

    un besazo

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...