divendres, 18 de novembre del 2011

Arròs melós amb bolets i peus de porc

Ara que sembla que comença a fer una mica de fred i el temps de tardor ja el tenim ací, abelleix menjar de calent. El plat de hui està inspirat en una recepta molt bàsica d'ací, l'arròs d'olla. Aquest caldo de carn, cadascú el fa al seu gust: jo hi pose carcassa de pollastre, un tros de carn de poltre de la garreta i un peu de porc (prèviament bullit uns 15 minuts a banda llançant aquesta primera aigua i passant-lo després al caldo amb la resta dels ingredients); de verdures hi pose porros, carlotes (pastanagues), api, cardets i de vegades una creïlla (patata) sencera pelada i cigrons en remull. 
D'aquest caldo tan gustós i gelatinós, podem fer sopes de galets de primer plat o sopa d'arròs. Al meu poble, a més també fan arròs sequet sofregint uns allets i llonganisses en trossets i fan bullir l'arròs amb el doble de caldo; queda boníssim. 
La meua recepta està inspirada en aquest plat, però he volgut aprofitar els peus de porc i alguns ingredients de la tardor com els bolets. És una recepta que es fa ràpidament i el resultat ha sigut un plat ple de sabors i molt melós, gràcies a la textura que adquireix l'arròs amb el caldo i els peus de porc. Espere que vos agrade.


Arròs melós amb bolets i peus de porc
Ingredients per a 2 persones: 
caldo d'olla (6 tassetes)
arròs blanc redó (2 tassetes)
1 ceba 
1 all
bolets deshidratats menuts
1 peu de porc bullit partit en dos (si és amb el caldo de l'olla, millor)
uns brins de safrà 
sal de bolets (o sal marina)
oli d'oliva aromatitzat amb bolets (o oli d'oliva verge extra)
pebre negre per als peus de porc (també opcional)

Sofregim la ceba i l'all molt picadet amb una mica d'oli i de sal; a continuació hi afegim els bolets (que haurem tingut prèviament en remull amb aigua uns 30 minuts). Tirem l'arròs (1 tasseta de café per persona) i el sofregim també amb el safrà. És convenient que torrem de primer el safrà: per això l'emboliquem amb una mica de paper de forn i el passem per la torradora. 
És el moment de tirar el caldo a l'arròs; en aquest cas, com que volem que ens quede melós, en posarem el triple de quantitat que d'arròs. Tapem la cassola i el deixem bullir uns 15 minuts. El servim al plat i hi posem al damunt el peu de porc que haurem passat abans per la planxa per les dues bandes amb un poquet de pebre perquè estiga més rostit. Bon profit!

10 comentaris:

  1. Ai Asela, que a mi em dius "arròs caldós" i "caldo fet a casa" i em tens rendida als teus peus!!! jajaja Té mooolt bona pinta! :D


    Un petonet guapíssimaa!!

    ResponElimina
  2. Una combinación genial para un plato de arroz espectacular. ¡¡Ole por la cocinera!!!
    Besines

    ResponElimina
  3. Fíjate que se van perdiendo estas recetas tradicionales y las manitas de cerdo aportan una gelatina maravillosa que le viene divina al arroz.

    Me encanta tu propuesta, cielo y me la llevo enterita.

    un besazo

    ResponElimina
  4. Jo com l'Anna, Asela, ara mateix estic rendida als teus peus!! M'encanta l'arròs de qualsevol manera i aquest ha de ser sensacional!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Ummmm quin arròs mes melos, m'agrada molt el peuet i en l'arros al forn mes encara.
    Bsts

    ResponElimina
  6. Hola preciosa Asela!!!, adoro los caminantes!...y de este plato todo me gusta!!!...es cierto que los pies de cerdo dan una textura especial a los platos con los que se cocinan!
    me comeria uno o dos ahora mismo para merendar!!!! :)
    cariños mi linda...y no seas tan cara de ver1!!:)

    ResponElimina
  7. Bufff ha sido ver este fantástico arroz y me he puesto a sudar!!! unos calores oye.... te ha quedado insuperable Asela!!! enhorabuena por este platazo!!!!

    Besiños salseros amiga!

    Tito!:))

    ResponElimina
  8. Nunca he probado las manitas de cerdo y a esto pongo solución pero ya.

    Besos.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...