dimecres, 5 d’octubre del 2011

Paella de pollastre i gambes

Crec que ja anava sent hora de posar una paella. No he fet moltes paelles, era una recepta que se'm resistia, però durant aquest any he anat animant-me i, la veritat és que no m'han eixit gens malament. Per a mi, el problema era que l'arròs no quedara sec i acabarà massa caldós. Com ja sabreu, en la paella, quan bulls l'aigua per a fer el caldo on courem després l'arròs, aquest es va evaporant i després has d'endevinar la mida exacta perquè l'arròs quede perfecte, de vegades és una mica difícil, però de moment m'estan eixint prou bé. No sé què passarà quan faça una paella per a molts... Aquesta només era per a 2 persones.



Paella de pollastre i gambes
Ingredients per a 2 persones: 
2 racions d'arròs (quasi un got)
uns trossos de pollastre al gust
4 gambes grans
un grapadet de bajoques planes (mongeta tendra) 
1/2 pimentó roig mitjanet
1 all (hi ha gent que no n'hi posa, però a mi m'agrada el sabor que deixa)
1 tomata tipus pera madura
pimentó roig dolç (1 culleradeta de café rasa) -aquest ingredient és opcional
colorant en pols
sal marina
oli d'oliva verge extra 




En primer lloc posem oli d'oliva a la paella, ni poc ni massa, el suficient perquè puguem sofregir la carn. Posem a sofregir els trossos de pollastre i les gambes. Hi afegim sal i quan estiguen rostits, apartem les gambes a un plat i hi afegim les bajoques (mongetes tendres) tallades en trossos i el pimentó roig tallat en daus menudets (també poden ser trossos grans, però a mi m'agrada tallar-lo menudet perquè dóna més sabor a l'arròs). Ho sofregim donant unes voltes i quan agafe un color més rostidet hi afegim l'all picat (o ratllat pels forats més menuts) i la tomata ratllada. Per últim hi posem el pimentó roig dolç, remenem ràpidament perquè no es creme i de seguida hi abocarem quasi el triple d'aigua que de l'arròs que pensem afegir. Posem colorant al caldo i sal i el fem bullir uns 30 minuts. Hem de vigilar que no s'evapore massa caldo (un truquet és posar-hi una tapa). Si hem fet un bon sofregit, crec que en aquest temps serà suficient perquè estiga la carn tendra. Tastem el caldo de sal i si ens sembla que està bé, tirem l'arròs en forma de pluja per tota la paella, sacsem les anses perquè es repartisca bé, hi afegim les gambes que teníem reservades i el deixem bullir fins que estiga sec. L'arròs no s'ha de remenar en tot el procés de cocció. 
Un truquet perquè no s'evapore massa caldo i ens quedem sense és tapar-ho els primers 10 minuts, o també  posar-hi més aigua i abans de tirar l'arròs treure un poc de caldo per tindre'l reservat per si de cas ens fa falta. 
Aquesta combinació (pollastre i gambes) es coneix també com a paella mixta i crec que és una de les meues preferides per la combinació tan bona que fa el pollastre amb les gambes, que li dóna un gust a l'arròs boníssim. Espere que vos agrade.


14 comentaris:

  1. La propera vegade la fas per 3 i vinc a tastar.la.

    Pel seu aspecte, te pinta de ser molt bona. Al menys porta uns bons ingredients.

    Un petonet

    ResponElimina
  2. saps que mai he fet una paella???? i mira que m'encanten!!!! jo també m'apunto a dinar!!!! jijiji. Molts petonets bonica i gràcies per les teves paraules!!!!!

    ResponElimina
  3. Una paella con todo muy bien puesto , me ha gustado mucho
    mil besossss

    ResponElimina
  4. Sempre acabo afegint líquid...Però queda bo!
    Aquí els dijous és dia de paella.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Doncs nosaltres també ens apuntem a dinar... quina pinta més xula!! Hem de provar de fer-la a casa, que no tinc ni paella!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Dos persones?! Doncs us vau posar les botes no? jaja Té una pinta deliciosa, segur que el teu acompanyant va estar encantat que superessis la teva mania a les paelles!! :D


    Molts petonets guapa :)

    ResponElimina
  7. Guauu quina peazo paella! i quin aspecte!!! M'agrada que sigui mixta! encantada de descobrir-te! t'aniré seguint! petons

    ResponElimina
  8. La propera si m’avises porto l’aperitiu, deuria quedar boníssima
    Petons

    ResponElimina
  9. que arroz tan apetecible. me encanta!!!. sabes que yo también soy Piscis.?. Besos

    ResponElimina
  10. Aselaaaaaaaaaaa!!!! que lujazo de paella amigaaaa!!! me encanta como te ha quedado y me comería hasta los bigotillos de los langostinos!!! te lo jurooo!!! :))) impresionante de verdad!!!!

    Besiños salseros amiga!!!

    Tito! :)

    ResponElimina
  11. A mi la paella també se'm resisteix una mica, prefereixo l'arròs a la cassola i els risottos. Però s'ha de dir que aquest cop t'ha quedat una paella estupenda, almenys per la vista entra!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  12. Y dices que no has hecho muchas paellas pues hija te ha quedado muy bien. Por aquí hacemos los trozos de carne muy pequeños y se sofríen muy bien y así después no hervimos la carne, sofreímos el arroz y entonces le ponemos el agua justa.
    Saludos

    ResponElimina
  13. En casa la hacemos muchas veces así y no veas lo que nos gusta. Me recuerda al verano...

    Besos.

    ResponElimina
  14. Doncs a mi se'm segueix resistint. Un dia en vaig fer una i comparada amb al del meu pare, no valia res. Així que per ara li deixo que la fagi ell i intento descobrir què se'm va escapar, jeje!
    La teva es veu deliciosa i al punt de cocció de l'arròs. Ara bé, nome´s per dues persones?? o la foto enganya o vau acabar molt tips!! :P

    Molts petonets!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...