Hui posaré una recepta molt senzilla que, de segur, coneixeu tots: el bullit. És un plat que consisteix a bullir verdures variades, però el bullit clàssic es fa amb creïlles (patates), ceba i bajoques. És un primer plat molt típic de la zona i en moltes cases es fa cada nit. Tot i que és una recepta molt bàsica, cadascú el fa a la seua manera i hi pot afegir les verdures que li agraden o les que done la temporada. El tradicional es fa bullint les verdures amb aigua i després cadascú se l'adoba al seu gust (sal, oli, vinagre, maionesa...). Jo pose a l'aigua sal, un all sencer, una fulla de llorer i un raig d'oli d'oliva, que li dóna un sabor especial; hi ha gent que no posa res a l'aigua i ho amaneix després a taula. Aquesta és la meua recepta.
Bullit valencià
Ingredients per a 4 persones:
3 o 4 creïlles (patates) -segons la mida-
2 o 3 carlotes (pastanagues)
1 ceba tallada en 4 trossos
un bon grapat de bajoques (mongeta tendra)
1 all sencer sense pelar
1 fulla de llorer
sal marina
oli d'oliva verge extra
Pelem totes les verdures i les tallem en trossos al gust (a mi m'agrada tallar-les en trossos mitjans). Posem aigua a bullir amb una mica de sal, un all sencer, un raig d'oli d'oliva i hi afegim les verdures. Les fem bullir fins que estiguen tendres (uns 45 minuts). També es pot fer amb olla exprés (com és el meu cas, el temps de cocció dependrà de la marca).
Quan estiguen cuites les verdures, les posem al plat i les servim amb un raig d'oli d'oliva. Després cadascú se les menjarà com més li agraden, en trossets o picades amb la forqueta. A nosaltres ens agraden picades, així es mesclen els sabors i queda un primer plat molt bo i sa. Espere que vos agrade.
aquest plat no pot faltar a cap casa Asela!!!! amb un bon raig d'oli d'oliva està bonísssssssim. Molts petonets
ResponEliminaMe encanta, vaya toque le das con el laurel y el ajo!!!!
ResponEliminaCuando voy de viaje y llevo fuera de casa muchos días en lo primero que pienso es en comerme un buen plato de hervido.
Un besito
El meu avi és valencià, i sempre que diu que soparà "un bullidet" em fa una gràcia!! jaja
ResponEliminaCom l'oli d'oliva verge extra no hi ha res, per amanir :)
Petonets!
Serà molt senzilla però és boníssima.
ResponEliminaPetons.
A casa no falta mai, una bon plat de verdura ben amanida amb oli... mmmmm! boníssim!
ResponEliminaPetonets
Sandra
mmmmm, m'encanta! és el meu sopar preferit!!!!
ResponEliminaPerò sempre me'l faig al vapor, que no pren gens d'aigua, i per a fer el sopar complet la majoria de vegades pose una talladeta de salmó fresc a coure's al vapor també i això és ja una bogeria. Boníssim.
Moltes vegades me l'adobe amb oli de cacahuet (es suau) i un xorret de salsa de soja thailandesa (dolça), espolvoretje amb unes llavors de "amapola" i fantàstic!
Rosanna (cosas con encanto)
Ummm un plat de verdura no pot falta mai, va molt bé i esta molt bona
ResponEliminaPetons