Com que encara ens fa temps d'estiu, a pesar que la tardor se'ns presentarà aquest cap de setmana, hui posaré un plat fred. Una ensalada de quinoa, una llavor d'una herba dels Andes molt nutritiva. Es cuina de manera semblant a l'arròs i està molt bé poder disposar d'aquests productes per a variar i enriquir la nostra dieta.
Ensalada de quinoa amb tires de nori
Ingredients per a 4 persones:
1 got de quinoa ecològica
1 cogombre gran
2 tomates madures
1 llanda de dacsa dolça
1 paquet de tronquets de mar
1 fulla d'alga nori
sal marina
oli d'oliva verge extra
En una cassola posem la quinoa amb el doble d'aigua i un poc de sal. Ho coem durant 30 minuts tapat a foc lent (podem posar un difusor per fer la cocció més lenta). Si cal, hi afegim un poquet d'aigua. Quan estiga cuita, apaguem el foc i ho deixem reposar.
En un bol mesclem les tomates, els cogombres i els tronquets de mar tallats en daus, i hi afegim la dacsa i la quinoa cuita. Ho mesclem bé i ho adobem amb sal i oli.
Agafem l'alga nori i la torrem passant-la prop d'una flama, però sense apropar-la massa perquè si no es cremarà com si fos un paper (es tracta de torrar-la perquè quede cruixent, això s'aconsegueix quan veiem que canvia de color).
Servim l'ensalada en el plat i posem per damunt l'alga nori torrada tallada en tires. Bon profit!
Una presentación preciosa!!! y seguro que muy rica. me gusta mucho la quinoa. Besos
ResponEliminaQuè bona la quinoa!! Jo fa poc en vaig comprar un saquet i encara no se com fer-la servir. Així en amanida em sembla molt bona opció!
ResponEliminaMolts petonets guapa!
Gracias por esta receta,tengo un paquete de quinoa de cultivo ecológica,esperando una buena receta.Tenia dudas de como cocerla.LA haré y te cuento.
ResponEliminaUN saludo
La quinoa ha sido para mi el gran descubrimiento de este verano, con algas me parece una buena idea, además de un plato completo y sanísimo.
ResponEliminaUn besito
Que bueniiiisima es la quinoa mi Asela!!!..que bien te alimentas y alimentas a los tuyos!!!!
ResponEliminavoy como loca con los dos blogs...queria venir antes a verte..pero ya te digo...no doy!!:)
Besitos a ritmo de salsa amiga bonita!!!
al final hauré de tastar la quinoa! sembla que us hagueu posat d'acord! jijiji. A veure si en compro i faig la teva recepta! ja t'explicaré. Petonets
ResponEliminaA casa ens agrada molt la quinoa, normalment la faig en hamburgueses. Ara tinc ganes de tastar-la en dolç, a veure.
ResponEliminaPetons.
Un plat saludable i fresc
ResponEliminaPetons
No sé si sóc jo que a aquesta hora tinc molta gana, però això té una pinta impressionant!! jaja mai he tastat la quinoa però he sentit que té una textura boníssima, un gust com de nous i que és nutricionalment molt beneficiosa... I com tu dius, és una manera d'enriquir la nostra dieta!!
ResponEliminaSi em decideixo a provar-la, serà amb aquesta amanida! :D
Petons!
Avui m'ho poses difícil, tres ingredients que no conec, però mai és tard per començar!
ResponEliminaQuants ingredients que hi han encara que no conec, hi ha un ventall tan ampli de productes desconeguts...
ResponEliminapetons
Boníssima esta ensalada! M'agrada Asela. Crec que la prepararé, ara fa temps que no menge quinoa...
ResponEliminaRosanna (cosas con encanto)
D'aquesta tarda no passa que compri quinoa! jejeje Així en amanida em sembla una bona opció per començar a provar-la
ResponEliminaPetonets
Sandra
No he utilizado aún la quinoa y eso que me han hablado muy bien de ella, ja, ja.
ResponEliminaSaludos
Pero que bonita te ha quedado presentada y qué rica tiene que estar. Adoro la quinoa.
ResponEliminaBesos.
Nunca la he probado ...en casa se resisten ..pero se ve deliciosa..PORTUGAL una preciosidad ..voy muy frecuentemente y siempre me sorprende..preciosas fotos bsssMARIMI
ResponElimina