dimarts, 20 de setembre de 2011

Ensalada de quinoa amb tires de nori

Com que encara ens fa temps d'estiu, a pesar que la tardor se'ns presentarà aquest cap de setmana, hui posaré un plat fred. Una ensalada de quinoa, una llavor d'una herba dels Andes molt nutritiva. Es cuina de manera semblant a l'arròs i està molt bé poder disposar d'aquests productes per a variar i enriquir la nostra dieta.


Ensalada de quinoa amb tires de nori
Ingredients per a 4 persones:
1 got de quinoa ecològica
1 cogombre gran
2 tomates madures
1 llanda de dacsa dolça
1 paquet de tronquets de mar
1 fulla d'alga nori
sal marina
oli d'oliva verge extra


En una cassola posem la quinoa amb el doble d'aigua i un poc de sal. Ho coem durant 30 minuts tapat a foc lent (podem posar un difusor per fer la cocció més lenta). Si cal, hi afegim un poquet d'aigua. Quan estiga cuita, apaguem el foc i ho deixem reposar.


En un bol mesclem les tomates, els cogombres i els tronquets de mar tallats en daus, i hi afegim la dacsa i la quinoa cuita. Ho mesclem bé i ho adobem amb sal i oli.
Agafem l'alga nori i la torrem passant-la prop d'una flama, però sense apropar-la massa perquè si no es cremarà com si fos un paper (es tracta de torrar-la perquè quede cruixent, això s'aconsegueix quan veiem que canvia de color).
Servim l'ensalada en el plat i posem per damunt l'alga nori torrada tallada en tires. Bon profit!

16 comentaris:

  1. Una presentación preciosa!!! y seguro que muy rica. me gusta mucho la quinoa. Besos

    ResponElimina
  2. Què bona la quinoa!! Jo fa poc en vaig comprar un saquet i encara no se com fer-la servir. Així en amanida em sembla molt bona opció!

    Molts petonets guapa!

    ResponElimina
  3. Gracias por esta receta,tengo un paquete de quinoa de cultivo ecológica,esperando una buena receta.Tenia dudas de como cocerla.LA haré y te cuento.

    UN saludo

    ResponElimina
  4. La quinoa ha sido para mi el gran descubrimiento de este verano, con algas me parece una buena idea, además de un plato completo y sanísimo.
    Un besito

    ResponElimina
  5. Que bueniiiisima es la quinoa mi Asela!!!..que bien te alimentas y alimentas a los tuyos!!!!
    voy como loca con los dos blogs...queria venir antes a verte..pero ya te digo...no doy!!:)
    Besitos a ritmo de salsa amiga bonita!!!

    ResponElimina
  6. al final hauré de tastar la quinoa! sembla que us hagueu posat d'acord! jijiji. A veure si en compro i faig la teva recepta! ja t'explicaré. Petonets

    ResponElimina
  7. A casa ens agrada molt la quinoa, normalment la faig en hamburgueses. Ara tinc ganes de tastar-la en dolç, a veure.
    Petons.

    ResponElimina
  8. No sé si sóc jo que a aquesta hora tinc molta gana, però això té una pinta impressionant!! jaja mai he tastat la quinoa però he sentit que té una textura boníssima, un gust com de nous i que és nutricionalment molt beneficiosa... I com tu dius, és una manera d'enriquir la nostra dieta!!

    Si em decideixo a provar-la, serà amb aquesta amanida! :D
    Petons!

    ResponElimina
  9. Avui m'ho poses difícil, tres ingredients que no conec, però mai és tard per començar!

    ResponElimina
  10. Quants ingredients que hi han encara que no conec, hi ha un ventall tan ampli de productes desconeguts...
    petons

    ResponElimina
  11. Boníssima esta ensalada! M'agrada Asela. Crec que la prepararé, ara fa temps que no menge quinoa...
    Rosanna (cosas con encanto)

    ResponElimina
  12. D'aquesta tarda no passa que compri quinoa! jejeje Així en amanida em sembla una bona opció per començar a provar-la
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. No he utilizado aún la quinoa y eso que me han hablado muy bien de ella, ja, ja.
    Saludos

    ResponElimina
  14. Pero que bonita te ha quedado presentada y qué rica tiene que estar. Adoro la quinoa.

    Besos.

    ResponElimina
  15. Nunca la he probado ...en casa se resisten ..pero se ve deliciosa..PORTUGAL una preciosidad ..voy muy frecuentemente y siempre me sorprende..preciosas fotos bsssMARIMI

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...