divendres, 3 de juny del 2011

Crema d'avena amb cireres

Hui vos porte una crema d'avena molt ràpida de preparar; és com una mena d'alternativa a l'arròs amb llet per la textura i el sabor que presenta, però més ràpida de preparar i, al meu parer, més sana, ja que jo l'he preparat amb flocs d'avena integral ecològica, amb llet d'arròs en comptes de llet de vaca i només amb una culleradeta rasa de sucre per persona (això és opcional, ja que la llet d'arròs ja ens aporta la dolçor necessària). Aquesta que he fet està molt bona fresqueta en aquests dies de calor, i les cireres li aporten un sabor extra molt agradable. A mi, m'agrada molt menjar-me-la per a berenar. Per cert, heu provat alguna vegada la llet d'arròs?
La llet d'arròs, com moltes persones pensen, no té res a veure amb l'aigua d'arròs, que s'obté de l'aigua colada en la qual hem fet bullir arròs. Aquesta aigua, que porta tot el midó de l'arròs, va molt bé per a tallar les diarrees. En canvi, la llet d'arròs s'obté gràcies a la fermentació, en diverses etapes, dels grans d'arròs frescos, mòlts i cuits. Una vegada vaig voler fer llet d'arròs a casa i vaig posar a fermentar els grans d'arròs, cada dia havia de canviar l'aigua perquè feia molta olor, i a poc a poc anaven germinant, però al cap d'una setmana me'n vaig cansar (també perquè me n'anava de viatge...) i vaig desistir. Vaig veure que era tan costós que valia més la pena comprar la llet ja preparada; és una llet cara, però també és per tot el procés que porta. És molt nutritiva i té moltes propietats beneficioses per a l'aparell digestiu, ja que gràcies a aquesta fermentació, ajuda a regular-lo i a posar-lo en ordre. Per a mi ha sigut tot un descobriment, ja que sense portar sucre en els ingredients, és una llet dolça i deliciosa.  




Crema d'avena amb cireres
Ingredients: 
2 cullerades de flocs d'avena integral fins (jo els vaig comprar ecològics)
llet d'arròs ecològica (la que admeta: quasi dos gots)
sucre (opcional)
cireres madures sense pinyol al gust


Com que sabia que l'avena consumeix molt de líquid, jo vaig començar la cocció amb una miqueta d'aigua (quasi un got), després posem les dues cullerades d'avena i deixem que es vaja cuinant a foc lent. Quan absorbisca l'aigua, anem afegint-hi llet d'arròs (ens en faran falta uns 2 gots o quasi). Ho fem bullir de 5 a 10 minuts. Hi afegim les cireres partides per la meitat i sense pinyol. Ho remenem i ho deixem refredar. A l'hora de menjar podem decidir la textura: si s'ha espessit massa, podem fer-ho més lleuger posant-hi més llet d'arròs, i si necessitem més dolçor, cadascú es posarà el sucre que necessite. Per cert, també vos he de dir que aquesta crema és un laxant molt efectiu, gràcies a la fibra que ens aporten els flocs d'avena integral. Amb dues cullerades d'avena ens eixiran unes 3 racions. 
Desitge que vos agrade. 

12 comentaris:

  1. Una molt bona proposta, nutritiva, gustosa i refrescant.

    ResponElimina
  2. No m'hi imagino el sabor, aquestes coses aixi lis agrada molt a la meva mare i a la meva germana
    Bon cap de setmna maca
    petonets

    ResponElimina
  3. No soy mucho de avena y cositas asi...en panes si, pero sinceramente hacer cremas nunca he hecho!, y vaya! has hablado tan bien de ella y pinta tan buena que puede que hasta me anime a probarla!!!
    Que tengas un feliz finde con tu familia linda Asela!!!!:)

    ResponElimina
  4. Yo sí que imagino lo bueno que tiene que estar, zlgunos días para cenar me preparo un tazón de avena con leche de soja y unas fresas a trocitos y me encanta. La avena la dejo cruda, que se reblandezca en la leche, no se me ha ocurrido cocerla, pero te copio la idea y ahora que las fresas se acaban las sustituiré por las cerezas.
    Un besito

    ResponElimina
  5. saps que no he cuinat mai amb avena???? em sembla una proposta molt atractiva! l'haurem de tastar. petonets guapa

    ResponElimina
  6. A casa comprem llets vegetals però jo només he tastat la de soja i la d'avena amb les natilles que vaig fer.
    És molt sana l'avena així que aquestes postres s'han de tastar.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Qué dulce tan apetecible. Ahora que las cerezas están en pleno apogeo esta sopita tiene que estar riquísima.

    Besos.

    ResponElimina
  8. Tiene que estar muy rico, lo probare.

    ResponElimina
  9. El poquet que he vist del teu blog m'agrada molt, et seguiré...
    petonets

    ResponElimina
  10. Linda Asela, gracias por tu comentario...siempre me encanta leerte porque se nota que lees con entusiasmo!!!
    Espero impaciente otra receta deliciosa de las tuyas amiga!!!
    Cariños!!!

    ResponElimina
  11. Hacerlo para mi no lo hago, pero para mi padre si que se lo preparamos, muchas veces cena un platito de avena.
    Saludos

    ResponElimina
  12. La avena es una verdadera delicia para el paladar y para el cuerpo. Me ha encantado tu receta, nunca la probé con cerezas. un beso.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...