dilluns, 30 de maig del 2011

Espaguetis amb romer i bolets

El plat que vos porte hui no és una recepta meua, és de Silvia, del bloc Mi Dulce Tentación. Silvia sorteja 3 exemplars del seu llibre Mi dulce tentación, amb receptes del bloc, entre totes les persones que publiquen una recepta seua, i jo vaig triar aquesta, perquè a banda de ser una de les més recents, també és una recepta que jo sabia que seria un èxit. Es tracta d'uns espaguetis que queden molt cremosos tot i que no porten nata (per la mantega) i saborosos (pel romer). Jo havia fet aquesta recepta amb uns altres ingredients i m'havia quedat molt bona, per això quan vaig veure aquesta amb romer vaig voler fer-la de seguida. 
També vos he de dir que vaig conéixer el món dels blocs farà més o menys un any, i va ser buscant una recepta a Internet; aquesta recepta em va remetre al bloc Mi Dulce Tentación i em vaig quedar bocabadada en veure totes les receptes que tenia i les fotos tan meravelloses; jo encara no coneixia res d'aquest món. A mi sempre m'ha agradat la cuina, i sempre he volgut tindre un lloc on poder recollir totes les meues receptes; per això, en veure aquest bloc se'm van obrir els ulls i després de l'estiu em van vindre les ganes de fer el meu. Així que aprofite des d'ací per a donar-te les gràcies, Silvia, per mostrar-me aquest món tan fantàstic. 




Espaguetis amb romer i bolets
Ingredients per a 2 persones: 
Espaguetis (uns 200 g)
un grapadet de gírgoles
uns 5 xampinyons grandets
25 g de mantega
1 rameta de romer (si pot ser fresc, millor. Jo el tenia sec, però en rama)
1 all gran
formatge parmesà
una mica d'aigua de la cocció
sal marina
oli d'oliva verge extra


En primer lloc, prepararem la salsa: netegem els bolets i els xampinyons i els tallem en làmines. Posem oli en una paella antiadherent i els saltem amb l'all premsat o ratllat amb un ratllador finet (crec que d'aquesta manera agafa més sabor que si el laminem o el piquem amb el ganivet). Hi posem una mica de sal i el romer picat. Reservem aquesta salsa fins que estiga cuita la pasta.
Coem la pasta al dente i quan estiga cuita anem passant-la directament a la paella on tenim els bolets saltats. D'aquesta manera ens estalvíem netejar l'escorredor i ho aprofitem perquè caiga una mica de l'aigua de la cocció que necessitarem per a completar la salseta i que es faça cremosa. Afegim a tota la mescla la mantega i ho mesclem fent saltar la pasta amb el foc encés. Si veiem que necessita una mica més d'aigua de la cocció perquè estiga més cremós, en posem. Ho tastem de sal i ho servim immediatament, abans que els espaguetis absorbisquen tota la salsa i es queden secs, amb uns encenalls grans de formatge parmesà. Espere que gaudiu d'aquest plat tant com ho vam fer nosaltres a casa.



12 comentaris:

  1. La combinació de past + bolets, m'encanta. No m'estranya gens que l'èxit del plat estigués assegurat.

    ResponElimina
  2. Jo com el Josep, la pasta amb bolets m'encanta! O sigui que amb aquest plat em faries ben feliç!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. doncs ja som 3! jajajajajajajaaj. Espero que tinguis molta sort i guanyos un llibre!!! petonets guapa

    ResponElimina
  4. Qué plato tan sencillo y a la vez tan exquisito, para disfrutar comiendo.
    Un besito

    ResponElimina
  5. Hola Asela bonita!!, que bueno verte con este plato de pasta tan bueno!!!..la receta de Silvia es estupenda y tu la has intrepretado perfectamente!!
    Me alegro de verte bonita!!..y las niñas, bien????, y la madre??? ;)

    ResponElimina
  6. Uns espaguetis amb molt de sabor de muntanya
    Petons

    Sión - fem un mos

    ResponElimina
  7. Que rico ese plato de pasta!!.me encanta!. besos

    ResponElimina
  8. Realment m'ha encantat la recepta! i la fotografia t'ha quedat de preciosa!

    ResponElimina
  9. Que bo i sa!!!

    Si que te propostes bones, ja he vist unes quantes receptes que participen i la veritat es que fan molt de goig i fan venior salibera.

    Petons!

    ResponElimina
  10. Quins spaguettis més bons, quin gusta acamp, amb les gírgoles i el romaní
    Petonets maca

    ResponElimina
  11. Te quedó una pasta preciosa y muy apetecible.
    Muchas gracias por participar y te deseo la mayor de las suertes.

    Besos.

    ResponElimina
  12. Mmm no hi ha res com un plat de pasta ben fet, i el teu és de categoria... Acabo de descobrir el teu blog i me n'he fet fan, ja m'aniré passant!! :D

    Molts petonets!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...