dijous, 17 de febrer del 2011

Saltat d'arròs amb verdures i pernil

Aquest arròs és un d'aquells plats que fas un dia que no has planificat el menú, no has anat a comprar i has de fer una recepta amb el que tens a casa. Per sort, quan em passa una cosa així, no tinc mai problema, òbric l'armari, òbric la nevera i vaig traient ingredients. L'avantatge que té preparar un dinar és que el pots fer de mil maneres, tot combina amb pasta, arròs, cuscús, quinoa, llegums (cuits), etc. El problema s'agreuja si és per a sopar, sobretot si no tens pa, ous, carn o peix... (això sí, de verdures, en tinc sempre, perquè m'encanten). En aquest cas l'únic que es pot fer és cridar per telèfon i que et porten el sopar a casa (he he). 
L'arròs que vos presente hui no l'havia fet mai, tenia poques verdures a la nevera i volia posar-li alguna cosa especial que en potenciara el sabor, per això vaig pensar amb el pernil serrà. Ho heu provat alguna vegada? Dóna un sabor molt bo a tot el conjunt amb el seu toc salat. Està deliciós i és un plat molt digestiu; a més a més, és tan ràpid i fàcil de fer que de ben segur repetireu. Amb aquest arròs em presente al concurs d'Espe Saavedra


Saltat d'arròs amb verdures i pernil
Ingredients per a dues persones:
Dues tassetes d'arròs (podeu posar el que més vos agrade -redó, llarg, integral...; jo el vaig posar redó), 1 ceba, 1 all, 1 rama d'api, 2 carlotes mitjanetes (pastanagues), 2 bolets xiitake remullats en aigua, 2 tallades de pernil serrà, 1 tomata madura tipus pera, sal marina i oli d'oliva verge extra.


En primer lloc, posem abundant aigua en una cassola i quan arranque el bull, afegim l'arròs en forma de pluja i un poc de sal. Si és arròs redó, sol estar cuit en 15 minuts. Aleshores el colem i el deixem refredar per tal que s'asseque.
En una cassola de ferro colat (jo ulilitze aquestes i van molt bé per a fer saltats, ja que són antiadherents i després hi pots fer un remenat amb un ou i no s'enganxa, com tampoc no ho fa l'arròs a la cassola, que ens queda solt), o bé en un wok, posem oli d'oliva, piquem la ceba finament i la sofregim juntament amb un all picat, a continuació afegim els bolets xiitake també ben picats, l'api i la carlota. És important que tots els ingredients estiguen tallats de la mateixa mida perquè es coguen de manera uniforme. Ho saltem fins que estiga tota la verdura al dente, aleshores introduïrem l'ingredient que ens donarà el sabor especial: el pernil serrà, també tallat en daus xicotets. Saltarem tots els ingredients fins que el pernil canvie de color, posem la tomata ratllada (també pot ser triturada de pot, en aquest cas, posarem una cullerada sopera) i ho sofregim uns minuts. Finalment, afegim l'arròs i ho mesclem tot amb el foc ben viu; l'arròs ha de fer un sorollet cruixent. Apaguem el foc i ho servim. Bon profit! Espere que vos agrade.





13 comentaris:

  1. Ai l'arròs!! Ens encanta de totes manera, i així saltadet té una pinta fantàstica! Nosaltres també som especialistes en cuinar amb el que tenim a la nevera...
    Petonets,
    Sandra

    ResponElimina
  2. Aquest saltat ha d'estar boníssim, això si, jo amb forquilla, que amb els palets em foto uns "lios" brutals.

    ResponElimina
  3. muchas gracias por participar..no habra que comerlo con los palillos verdad?jejejejej..yo seria incapaz...

    ResponElimina
  4. Quin arrós... aquest concurs de la Espe es genial, quants arroços que veurem...
    un petonet maca

    ResponElimina
  5. M'encanta l'arròs amb verdures. Trobo que queda un plat boníssim i sa.
    Bona sort al concurs.

    ResponElimina
  6. hola, t'he descobert al receptes.cat. Ens anirem veient!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. M'encanta improvisar dinars i sopars amb el que hi ha per la nevera... I jo també soc de tindre ple de verdures sempre, les necessite a diari!!!! Este plat té molt bona pinta, si que he provat jo a afegir pernil en certes preparacions, i la veritat es que li dona un toc saladet i genial.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Mucha suerte en el concurso, pero creo que no te va a hacer falta. Este plato es delicioso.

    Besos y feliz fin de semana.

    ResponElimina
  9. L'arròs ens agrada molt a tots, oi?
    Te una pinta deliciosa i jo mai l'he provat d efer amb pernil serrà, així que apuntat queda!!

    Molts petonets i sort en el concurs!! :)

    ResponElimina
  10. Asela!, la foto magnífica y la receta muy de mi gusto!!, fijate, al leer quinoa en tu entrad me han entrado unas ganas irrefrenables de comer..y no me queda , mañana mismo salgo a por un paquete!..la verdad es que me estoy haciendo adicta a todos esos productos!!
    Suerte en el concurso..pero lo has hecho tan bien, que no te hace gfalta guapa!!!
    Besitos!

    ResponElimina
  11. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris. He passat el cap de setmana fora (hem anat de calçotada) i no he pogut mirar res, ni vostre ni meu. Ara, per si no n'hi hagués prou, tornem a casa i ens n'adonem que ens hem deixat el portàtil al carrer mentre carregàvem el cotxe (també és mala sort). Però hem trucat a Objectes Perduts de Salou i una bona persona ha anat a portar-lo. Ara m'hauré de quedar unes setmanes sense ordinador fins que tornem a per ell. Intentaré entrar quan puga als vostres blogs; així que perdoneu si no vos comente massa aquesta setmana.

    ResponElimina
  12. La foto lo dice todo,te quedó divino y con ingredientes de primera.
    No sabía que se vendía masa madre.
    Besos.

    ResponElimina
  13. Asela!, vengo a desperdirme antes de marcharme de puente!!!
    Besitos y nos vemos a mi vuelta!!!!!:)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...