diumenge, 27 de febrer del 2011

Cake de plàtan i xocolate

Ja fa dies que no entre al bloc a posar la recepta i tampoc no he pogut comentar-vos els vostres blocs, ja que des del cap de setmana passat estic sense portàtil i faig el que puc. De totes maneres també estic uns dies que no he parat de fer coses d'ací cap allà i tampoc no he trobat el moment. 
Ara que tinc un momentet, he pensat, o ara o mai; així que, aprofitant l'ocasió vaig a presentar-vos una recepta que ja fa temps que volia posar. També ha sigut un poc recepta-experiment, tot i que ja sabia que la combinació plàtan-xocolate és molt bona. Últimament estic experimentant fent bescuits d'aquests de tota la vida (els de 3, 2 i 1; ja sabeu -3 ous, 3 de farina, 2 de sucre i 1 d'oli-); però com que aquesta mescla em resulta ja avorrida, he pensat anar afegint ingredients nous i, la veritat, és que em dóna bons resultats (ja aniré ensenyant-vos-els a poc a poc). De vegades guarde un poc de la mescla per a fer magdalenes, però no sé què em passa que no tinc gens de sort amb les magdalenes, perquè no em pugen, i a més a més sempre acaben cremant-se una miqueta per baix. I no sé per quina raó, a pesar de posar la mateixa massa, no té res a veure el gust que fan les magdalenes i el bescuit, no té color: el bescuit sempre és molt més bo. Algú sap per què? 
Amb aquesta recepta em presente al concurs de postres americanes de Carrot Cake; per aquesta raó canviaré el nom de bescuit i li'n posaré un de més americà. Anem doncs a la recepta.



Cake de plàtan i xocolate
Ingredients: 
3 ous
1 iogurt
1 mida de iogurt de farina de blat blanca
1 mida de iogurt de farina d'espelta blanca
1 mida de iogurt de farina d'avena (jo la faig triturant els grans d'avena amb la Thermomix fins que es fan pols)
1 mida de iogurt d'oli de gira-sol
1 sobre de rent tipus Royal
1 mida i 1/2 de iogurt de sucre moré
2 plàtans madurs xafats amb una forqueta
3 grapats de gotes de xocolate per a fondre (jo en vaig posar unes que han portat noves a Mercadona)
Un pessiguet de sal marina


Jo vaig fer tota la mescla amb la Thermomix, però es pot fer també a mà o amb varetes elèctriques. Batem els ous amb el sucre fins que canvie de color; hi afegim el iogurt i l'oli i ho continuem batent; després hi incorporem les farines, la sal i el rent en pols. Ho mesclem tot bé, xafem el plàtan amb una forqueta i l'afegim a la mescla. Després posem les gotes de xocolate i ho mesclem amb suavitat. 
Folrem un motlle de plumcake amb paper de forn i, sense greixar-lo, hi aboquem la mescla (jo la vaig abocar tota de colp i no sé si per aquesta raó se'm va quedar el xocolate baix de tot; la propera vegada provaré d'abocar la meitat de la mescla i després espolsar un poc de farina i acabar de posar tota la massa. Crec que d'aquesta manera, la farina forma una pel·lícula que no deixa que s'enfonse el xocolate; ja fa temps que ho vaig llegir no sé on, però no ho havia experimentat mai).
El forn ha d'estar ben calent; jo el pose al màxim i quan hi fique el bescuit l'abaixe a 170ºC o 180ºC (depenent del forn); ha d'estar una hora i només per baix. En eixe moment se suposa que si punxes el bescuit amb una agulla de punt, ha d'eixir neta. Es desmotlla molt fàcilment gràcies al paper que fa que no s'enganxe. Aquest bescuit és un dels meus favorits per la humitat que adquireix i també per la combinació de plàtan amb xocolate, que és deliciosa. Espere que vos agrade.


18 comentaris:

  1. Hola maca!!!
    tinc que tastar-ho, una pregunta els grans de avena, són el que nosaltres diem flocs (copos) o no???
    gràcies
    un petonet

    ResponElimina
  2. Neus: No he fet servir els flocs en aquesta recepta. He posat el cereal en gra, però l'he fet pols triturant-lo en un robot de cuina. Es pot utilitzar farina d'avena (que és el mateix), o també els flocs, posant-los en remull prèviament amb el iogurt. Tot serveix, jo he provat les dues versions ens bescuits diferents i queda bo igualment, m'agrada experimentar. Un beset.

    ResponElimina
  3. M'encanten el cakes!. Aquest pinta deliciós.

    ResponElimina
  4. Dos ingredientes que casan a la perfección y que tu has unido en un cake. De pecado.

    Besos.

    ResponElimina
  5. Hola,estupendo cake,a veces lo hago porque es la única forma de que mi hija coma plátano.
    En el blog de Kisa,explica cómo secar la masa madre,pero gracias por la información.
    Un besito

    ResponElimina
  6. Guau que cosa tan rica!

    Te ha quedado estupendo, y tiene una pinta deliciosa!Me encanta :)

    El plátano es mi fruta favorita junto con las cerezas, y combinado con chocolate es una de las cosas más maravillosas de este mundo! mmmmm

    Muchísimas gracias por tu aportación, espero que hayas disfrutado preparando este cake para el concurso...y comiéndotelo! :)

    Un besote enorme!

    ResponElimina
  7. Què bo!! :) és un dels cakes que tinc pendents! M'encanta la combinació de sabors!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  8. Tots el cakes m’agraden molt, aquest amb plàtan i xocolata, ja no las de acompanyar amb res de res. Boníssim
    Petons

    ResponElimina
  9. Hola Asela!
    La combinació cake -platan-xocolata és guanyadora! Segur!
    I sobre això de les madalenes, una opció per resoldre la cremada de sota és posar-li menys temperatura al forn o allunyar-les de la base. PEnsa que les madalenes són més menudes i necessiten menys temps de cocció.
    I pel que fa a la pujada, una possibilitat és que necessites una mica més d'impulsor per a que pugen com ho fan les madalenes. Si ho pensem una mica, els cake no pugen,no? Espero haver-te estat d'utilitat!!

    Besets, Asela!!

    ResponElimina
  10. Muy buen cake platano y chocolate queda buenísimo.
    Sobre lo de las magdalenas veo que ya te han comentado, la magdalena necesita mas batido que un bizcocho, le va muy bien un cambio brusco de temperatura por eso pongo la masa media hora en el frigo, prueba las magdalenas de Barriga y verás como quedan.

    ResponElimina
  11. Gràcies pels vostres comentaris.
    Miren: A ver si entro en el blog de Kisa para verlo, gracias.
    Carrot Cake: gracias, ya he visto los postres tan deliciosos que ha enviado la gente, será muy complicado hacer una elección.
    Massitet i Maria Dolores: moltes gràcies per la vostra informació, a veure si m'ajuda a no tirar la tovallola i m'anime a fer magdalenes.

    ResponElimina
  12. Besos y mil gracias por tus palabras :-D

    ResponElimina
  13. Me gusta mucho la combinación chocolate y plátano ya sea en bizcocho, galleta o al natural y este cake seguro que no defrauda.
    Besines

    ResponElimina
  14. Mare meva... quiiina pinta!!! I m'ho miro just a l'hora de berenar, quina gana! t'ha quedat fantàstic i me l'apunto a pendents, que sempre tinc ganes de fer algun pastís amb plàtan!
    Petonets i sort a concurs!
    Sandra

    ResponElimina
  15. Asela,acap de arribar el teu blog i dir-te que m'encantat la teva recepta i dir-te també que estic entre els teus seguidors,en quedo i ens veim a les cuines.
    Bon cap de setmana i un petó molt gross.

    ResponElimina
  16. Hola Asela! T'he descobert gràcies al concurs i m'agradat molt el teu cake!

    De les magdalenes, jo tambè quan les faig posso la massa a la nevera una mitja hora o una hora abans de ficar-les al forn. És cert que els canvis de temperatura els van molt bè. De posar més impulsor, no, posa el que digui la recepta, perquè més impulsor el que fa es que pugen més ràpid però llavors s'enfonsen.

    I perquè no es cremin de baix, posa la safata al forn a mitja alçada o més aviat cap amunt, i abaixa un pèl la temperatura del forn. Prova-ho i segur que es queden molt bè!

    Molta sort al concurs!!!

    Petons,
    Eva

    ResponElimina
  17. Que bueno verte Asela!!!, yo tambien he andado un poco liada, pero a ver si ya me centro un poco!!!
    Lo de las madalenas, a mi me va muy bien hacerls en un molde alto, pues asi me suben mejor, y las hago a menor potencia que un cake...puede que sea eso???
    El caso es que tu cake es precioso y adcion de harinas de espelta y avena es una genial idea!..yo tambien ando experimentando con harinas diferentes y me encanta!!!!
    Besitos y prometo volver pronto que es un gusto visitarte!!!!

    ResponElimina
  18. Aquest cake t'ha eixit amb una pinta impressionant. No puc entendre per què le magdalenes not'eixen bé, perque se't cremen, per què no pugen... deu haver alguna cosa...
    Pero de tota manera com els cakes si qu t'eixen... a per ells!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...