dilluns, 23 d’abril de 2012

Feliç dia de Sant Jordi amb el Tirant

Hui és Sant Jordi. Per a celebrar el dia del llibre, vos posaré un fragment del Tirant, que apareix a Contes d'amor de Tirant lo Blanc. Aquest llibre conté una selecció de quinze narracions amoroses incloses en aquesta gran novel·la de cavalleries. Des que vaig estudiar aquesta obra, sempre m'he sentit atreta per aquests passatges eroticoamorosos, per això quan vaig saber que es publicava aquest llibre, no vaig dubtar a comprar-me'l. És una altra manera més plaent d'endinsar-nos i gaudir de Tirant lo Blanc. 
"Mentre l'emperador deia tals o semblants paraules, les orelles de Tirant estaven atentes a les raons i els ulls, d'altra part, contemplaven la gran bellesa de Carmesina. Per la gran calor que feia, perquè havia estat amb les finestres tancades, estava mig descordada, mostrant en els pits dues pomes de paradís que cristal·lines semblaven, les quals donaren entrada als ulls de Tirant, que d'allí en avant no trobaren la porta per on eixir i tostemps foren presoners en poder de persona lliberta, fins que l'amor dels dos féu separació. Mes us sé ben dir, certament, que els ulls de Tirant no havien mai rebut semblant past, per moltes honors i consolacions que hagueren vist, com fou sol aquest de veure la infanta." Tirant lo Blanc 

Bona diada de Sant Jordi

4 comentaris:

 1. Una bona recomanació!
  petonets i bona diada!

  ResponElimina
 2. El Tirant no el vaig llegir fins fa 5 o 6 anys (imperdonable!) però es una gran recomanació, ja que és una de les obres cabdals de la literatura catalana.
  Una abraçada

  ResponElimina
 3. Holaa,lo apuntare para leer,gracias
  Me quedo por a qui okk besetess

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...