dilluns, 26 de març de 2012

Compota de fruita especiada

Aquesta compota s'ha convertit en una recepta habitual a casa. A mesura que anava fent-la, anava descobrint coses noves, com la introducció de diferents espècies i el temps de cocció fins que la fruita es queda caramel·litzada. La veritat és que des de la primera recepta ha anat adquirint uns canvis cada vegada més bons. I una de les millors coses que té, a banda del sabor, és que no té gens de sucre, però no per això deixa d'estar dolça, ja que les fruites dessecades li aporten tota la dolçor que necessita, i les espècies li donen un toc especial. És ideal per a les postres, per a berenar o fins i tot per a combinar-la amb una bola de gelat o neules, amb cremes de cereals o per a farcir pastissos com el Tatin, amb pasta fullada. A més, és molt sana i digestiva, i no produeix gasos.  




Compota de fruita especiada
Ingredients:
3 peres Conference
3 pomes Royal Gala
3 orellanes
3 prunes dessecades
1 canonet de canyella
5 claus d'espècia
1/2 got d'aigua mineral
1 pessic de sal marina




Jo tinc un truc perquè la fruita no s'oxide: es tracta de tallar totes les peces per la meitat abans de pelar-les, i després els treiem el cor. Quan estiguen totes llestes, les pelem, les anem tallant en 4 o 5 trossos cada meitat i les posem de seguida a la cassola. D'aquesta manera, com que les pelem quasi totes al mateix temps, no els dóna temps de fer-se fosques i ens evitem fregar-les amb llimona, que aporta més àcid i ens fa perdre més temps.
Quan tinguem tota la fruita tallada i dins de la cassola, hi afegim les orellanes, les prunes, la canyella i els claus. Hi posem una mica de sal i mig got d'aigua mineral.
Ho confitem tot a foc mínim i tapat fins que es quede quasi sense caldo (al voltant de 30 minuts o més). Quant més temps la deixem, més bona estarà. Podem posar un difusor al foguer perquè es coga més lentament.
La compota no s'ha de remenar, perquè es pot desfer la fruita; és millor que agafem la cassola per les anses i la sacsegem. Al final de la cocció es pot remenar de manera molt suau perquè tot s'unifique. 
El caldo es farà espés i la fruita es caramel·litzarà una mica. Està molt bona, tant calenta, com tèbia o freda. 
Serviu-la com més vos agrade. 

14 comentaris:

  1. Que bo...una pregunta si en faig quantitat, es pot guardar a la nevera uns dies???molts petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que es pot guardar uns dies. A mi, aquesta quantitat ens la mengem en 2 o 3 dies. No sé quant de temps pot aguantar, però 4 o 5 dies segur. Pensa que és com una melmelada, no té sucre però les fruites dessecades li'n aporten, i això m'imagine que ajudarà a conservar la compota almenys uns dies. Un beset.

      Elimina
  2. Biennnnnnnn que con lo que cuesta tomar fruta recetas así nos dan mas ganas de comer.
    Besines

    ResponElimina
  3. Un pòstre molt bo i molt sá, ademés aguanta en la nevera uns dies perfecta.
    Un abraç

    ResponElimina
  4. Una buena forma de comer fruta. además que buen toque le da la canela!!. Besos

    ResponElimina
  5. no m'estranya que el facis sovint a casa!! les compotes són boníssimes sobretot amb una mica de gelat de vainilla!!! ;P molts petonets guapa

    ResponElimina
  6. Ummm quina pinta te aquesta recepta, i porta canyela que m'encanta, amb el teu permís m'apunte la recepta, un beset

    ResponElimina
  7. Com m'agraden les compotes, i amb el toc especiat ja és pur vici
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  8. Ohh quin berenar tan sa!!! :D Té una pinta deliciosa, i amb les espècies ha de quedar...!!

    Un petonet guapa!! :D

    ResponElimina
  9. Cosa rica tiene que ser esto rediossssss!!!! con la canelilla y esas frutillas tiene que ser la leche!!!!! la de tiempo que hace que no me como yo una cosa así, o parecida vamos, porque así nunca la he hecho, cosa que no tardará en cambiar hehe!!!! tomo nota Asela!

    Besiños salseros amiga!

    Tito

    ResponElimina
  10. Nomes veure els ingredients a la cassola ja ve de gust posar cullera.

    Gràcies per les teves paraules bonica.

    Un petonet

    ResponElimina
  11. Otra manera de comer fruta bien rica y sana. Me encantó la receta.

    Besos.

    ResponElimina
  12. me ha encantado la receta!! buena y sana!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...