dijous, 9 de juny del 2011

Ensalada de cigrons amb vinagreta de soja i mel

Aquesta setmana circulen per molts blocs receptes que porten cogombre per a donar suport a aquesta crisi que estan patint els llauradors. El cogombre és una hortalissa que consumim molt a casa, sobretot a l'estiu, ja que és molt refrescant. Es pot dir que quan estem en plena temporada d'estiu, el consumim quasi a diari. El cogombre té moltes propietats saludables i té un gran efecte purificador de l'organisme; és molt bo en temps de calor, ja que conté molta aigua, ens hidrata i fa que funcionen bé els intestins i els purifica, refresca la sang i, com a curiositat, hi ha una malaltia que només es pot curar amb el cogombre: la toxoplasmosi. S'ha de menjar natural, sense sal, sense pell i ben llavat; durant 40 dies, amb la qual cosa es produeix una desintoxicació molt profunda en l'organisme. 
Per tot això i per tal d'ajudar en aquesta crisi, hui posaré una recepta que porta cogombre, entre altres ingredients (ja que el cogombre no és l'ingredient principal en aquesta recepta, però la fa molt refrescant i crec que servirà igualment per a la causa). 


Ensalada de cigrons amb vinagreta de soja i mel
Ingredients per a 4 persones:
Un pot gran de cigrons cuits ecològics
un bon grapat de tomates de cirera
una llandeta de dacsa
1 cogombre gran
una llandeta d'olives negres sense pinyol
1 alvocat madur
un bon grapat de gambes pelades cuites amb un poquet de sal

Per a la salsa:
2 cullerades de salsa de soja ecològica
2 cullerades d'oli d'oliva
el suc de mitja llimona
unes gotes de gingebre ratllat i escorregut
una culleradeta de mel

Rentem els cigrons i els escorrem. Tallem les tomates de cirera per la meitat, el cogombre en daus, l'alvocat també en daus i les olives negres per la meitat. Posem els cigrons en un bol i hi incorporem tots els ingredients que hem tallat i els altres. 
Per a fer la vinagreta barregem la salsa de soja, l'oli, el suc de llimona, les gotes de gingebre i la mel. Ho emulsionem amb unes varetes, ho tirem damunt de l'ensalada i ho mesclem amb compte que no es desfaça l'alvocat. La servim ben fresqueta.
Nota: en aquesta ensalada no posarem sal, ja que la salsa de soja és molt salada. 

12 comentaris:

  1. just a temps abans de dormir! jijijiji. No sóc molt de cigorns, però haig de dir que crec que no em costaria gens menjar-me un plat d'aquesta amanida!!! petonets i nona nit... ;P

    ResponElimina
  2. A mi m'agraden mooolt els cigrons i a l'hivern m'agrada trobar´los a la sopa.
    Prenc nota d'aquesta amanida
    Bon cap de setmana maca

    ResponElimina
  3. Que bona...es ideal per quan vingui la caloreta perquè de moment només fa que ploure...
    molts petons

    ResponElimina
  4. Abans no m'agradaven gaire els cigrons però ara si. Com més m'agraden és amb amanida i hummus!
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Un plato llena de colores y fresco.... ideal!
    un beso

    ResponElimina
  6. jajajaja, el Boletet és el meu fill! el proper 26 juliol fa 1 anyet!!! ;P petonets guapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
  7. Mmmm, quina ensalada més interessant!!!!! La provaré! M'agraden tots els ingredients, i així combinats deuen estar boníssims, i més amb aquesta vinagreta. Este cap de setmana a vore si la puc fer!
    Rosanna, de cosasconencanto.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Mi Aselita preciosa!!!..pero que gusto leer tus comentarios amiga!!..no te imaginas con que gustito los leo!!!
    Y que gusto venir a verte, siempre propones cositas buenas y sanas..esta ensalada es deliciosa y su vinagreta me entusiasma del todo!
    Te deseo un gran y feliz fin de semana con tu familia!!
    Hasta la semana que viene amiga!!!!

    ResponElimina
  9. Quina amanida més completa!!! No saps com m'agrada, la combinació d'ingredient no l'he fet mai per una amanida de cigrons. La provarem!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Yo la preparo muy parecida pero no le añado esa salsa. Tengo que probarla porque ha sido verla y quererla. Me pierden las ensaladas.

    Besos.

    ResponElimina
  11. Quina amanideta més bona!! m'encanten els cigrons i ara que bé el bo m'encanta inventar, barrejar i incorporar tota classe d'aliments a l'amanida!! genial aquesta!
    Petonetsss

    ResponElimina
  12. Que bona però ara si és natural millor, ja que fa fred i no estem per menjars frescos , però penso que l'estiu té que està més bona en cara.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...