Hui, un plat ben senzill, econòmic i que, de segur, agrada a tothom; encara que també és molt calòric, però de tant en tant ja va bé fer algunes excepcions, perquè aquestes excepcions són precisament les que fan que assaborim més el plat sense sentir-nos-en culpables, ja que sabem que ho compensarem el dia següent.
És un plat que abelleix en qualsevol moment, ja siga per sopar o per fer una tapeta amb els amics. Prepareu un bon tros de pa i a disfrutar.
Ous trencats amb creïlles, pernil i oli de tòfona
Ingredients:
3 o 4 creïlles (patates) mitjanes
2 tallades de pernil (si és ibèric, millor)
2 ous
oli de gira-sol
sal marina
oli de tòfona blanca
Posem almenys un dit d’oli de gira-sol en una paella antiadherent i quan estiga ben calent hi afegim les creïlles tallades en rodanxes i un pessic de sal. Les deixem coure a foc mitjà sense tocar-les perquè no s’apeguen.
Després ja les podem girar; aleshores abaixem el foc i les fem tapades al “xup xup”. De seguida estaran tendres i hi podem afegir el pernil en trossets i, quan canvie de color, les traiem amb una escumadora i les posem en un plat, que taparem perquè es mantinguen calentes.
Amb el mateix oli fregim dos ous (el que coneixem per ous estrellats), els posem damunt de les creïlles i del pernil, trenquem els ous i hi tirem un raget d’oli de tòfona blanca abans de servir.
L’oli de tòfona és opcional, ja que és tan aromàtic que de vegades canvia el sabor del plat, per això cal tastar-lo abans en un cantonet del plat per veure si ens agrada. Si en comptes d'oli de tòfona voleu posar tòfona en trossets, millor que millor. Jo vaig posar oli perquè és el que tenia a casa, el vam comprar en una botiga especialitzada en olis i sals. Espere que vos agrade.
I tant que abelleix en qualsevol moment, aquests ouets tenen una pinta fabulosa! Un dia porto el pa i ens en fas un platet, oi?
ResponEliminaPetonets
Sandra
Boníssims! Quan he vist el títol he pensat, què seran les creïlles? Misteri resolt!
ResponEliminaPor qué siempre lo bueno o es pecado o engorda? Pero bueno un día es un día y sólo decir ¡a por un cacho de pan!!
ResponEliminaBesines
Un plat senzill, però molt però que molt gustos, i si a sobre l’amaneixes amb un bon oli de tòfona per no deixar ni les engrunes.
ResponEliminaPetons
Quan he llegit creilles... no sabia que volies dir...
ResponEliminaI tant que ve de gust aquest plat i amanit amb aquest oli de tofona.... per llepar-se els dits.
petonets
Qué plato tan rico y que tan pocas veces comemos ¿verdad? Genial.
ResponEliminaBesos.
Creilles..ja se una cosa nova...
ResponEliminaque bo demà o passat el faré...i amb un bon pa al costat..
m'agrada molt tot el que vist del teu blog.
molts petons
Tienes toda la razón Asela!!, ya que lo comemos, hay que ghacerlo sin pensar en lo que comemos, que si teine muchas o pocas calorías, creo que lo mejor es poder comer de todo siendo consecuente y no pasarse con nada!...bueno, que yo ahorita mismo me los comía de un mordisco! ademas el aceite de trufa es algo delicioso!!!
ResponEliminaMil besitos..me encanta verte preciosa!!!
Quina gràcies això de les creïlles, no havia sentit mai aquest nom.
ResponEliminaDoncs sí, de tant en tant està bé fer un excés disfrutant-lo i sense remordiments!! Jo el faria avui per sopar amb aquet plat teu!!
Molts petonets!!
Qué plato tan sencillo y tan rico, uauuuuuu, estoy salivando.
ResponEliminaSeguro que el aceite de trufa le ha quedado rico, imagino su sabor y me gusta.
un beso
Este plato es para comerlo el dia que te olvidas de la dieta así lo disfrutas sin remordimiento y es que está tan bueno.
ResponEliminaSaludos
De vegades la senzillesa d'un plat és el seu millor secret. M'agrada!
ResponEliminaHola desde VIGO ...ES MI PRIMERA VISITA A TU BLOG Y ME ENCANTAN ESTAS RECETAS QUE TIENES ..Y QUE APUNTO ..TE SIGO ..Y TE INVITO A COMPARTIR MIS RECETAS Y BLOG ..BSSSS MARIMI
ResponEliminaOh!
ResponEliminauna bona llesca de pa i a fer mal, si senyor!
Un plat d'aquelles senzills que, amb el toc glamurós de la tòfons passa a ser un plat de festa grossa! Nyam!
:-)
Hola! :) Quería pedirte un favorcillo! :) Podrías enviarme al correo los ingredientes y preparación en castellano de tu cake de plátano y chocolate?
ResponEliminaEs que estoy haciendo el librito en pdf con las recetas del concurso, y con algunas palabras me lío y prefiero que esté escrita por ti! :)
Puedes mandarmela a mi mail:
soulweeper88@gmail.com
Muchas gracias!
Magnífico,para gozar.La foto es muy buena.
ResponEliminaBesos.