dissabte, 11 de desembre del 2010

La vitamina D i el sol

Fa una setmana, estava fullejant la Vogue en una sala d’espera i vaig veure un reportatge sobre Gwyneth Paltrow i el seu llibre de cuina que es publicarà el mes d’abril. Com que m’interessa el tema de la cuina, i sobretot el de l’alimentació sana (Gwyneth segueix una alimentació macrobiòtica), vaig buscar més informació en Internet i em vaig trobar amb la grata sorpresa que tenia una pàgina web pròpia on penjava les seues receptes i moltes coses més, molt interessants per cert. No he tingut temps encara de veure tots els continguts, però mirant, mirant, em va cridar l’atenció un article que parla de la vitamina D i del sol.
Resumint un poc, el que ens tracta de dir és que el sol ha existit sempre i no sempre és dolent; així com les plantes l'aprofiten per a fer la fotosíntesi, nosaltres també ho fem per a produir la vitamina D necessària per a formar els ossos i prevenir algunes malalties. El sol, pres amb moderació (es tracta d’usar-lo com a medicina), uns 10 minuts diaris sense protecció, ajuda a assimilar la vitamina D, que amb el calci ens protegeix els ossos. Ja que l’alimentació per si sola no ens pot donar la dosi de vitamina D que necessitem, em pregunte si l’alt nivell d’osteoporosi que hi ha a món no serà degut a la falta d’aquesta vitamina i no només a la de calci.
Vos recomane que llegiu l’article, és molt interessant i vos farà reflexionar sobre moltes coses relacionades amb el sol. Al cap i a la fi, tot són beneficis per a la salut, és sa, gratuït i molt agradable si es pren amb moderació. Ací teniu l’enllaç:  http://goop.com/newsletter/88/es/

3 comentaris:

  1. Tens raó, ja havia escoltat els beneficis d'una mica de sol pel tema de la vitamina D ;)
    Molt interessant!

    ResponElimina
  2. Hola veo que estás empezando y vengo a darte mi apoyo!, que te vaya bonito!!
    Mil besos!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...