dimecres, 15 de desembre del 2010

Espaguetis negres amb salsa de gambes i rap


Hui posaré una recepta que se’m va ocórrer un dia que tenia espaguetis negres a casa i volia fer una salsa amb peix i marisc que els donara bon sabor. No feia massa temps vaig descobrir que podria fer servir el suc dels caps de les gambes (ja sé que no ho he descobert jo sola, com he dit moltes voltes totes les receptes ja estan inventades), però sí que és un plat creat per mi, encara que segurament l’haurà fet molta gent, i jo em sent satisfeta d’experimentar amb ingredients, combinar-los i que em donen bon resultat. L’única pega que li trobe és que a l’hora de presentar-lo, la salsa s’escorre tota i no es veu a la foto. És una miqueta laboriós, perquè té dues parts per a fer la salsa, i s’embruten molts estris de cuina, però no és gens difícil, i el resultat val la pena. És un plat que va molt bé quan tens convidats a casa, a més crec que agrada a tothom. Espere que vos agrade a vosaltres.


Espaguetis amb salsa de gambes i rap
Ingredients per a 4 persones:
Espaguetis negres, 1 ceba grossa, 1 all, de 12 a 15 gambes grans, 1 cueta de rap, mitja copa de conyac, 1 got de nata líquida, sal marina i oli d’oliva verge extra.

Per a la salsa: pelem les gambes i posem els caps en una cassola, els xafem amb una massa de morter perquè traguen tot el suc, hi posem un poc de sal i els sofregim fins que canvien de color; aleshores hi aboquem el conyac i ho flamegem. Quan s’apague el foc, hi tirem un got d’aigua i ho fem bullir uns 10 minuts. Colem el resultat xafant-ho bé per a traure’n tot el suc.
A banda, sofregim una ceba i un all picats finament, i quan agafe un color daurat hi incorporem el rap tallat en daus i les gambes pelades i, seguidament, la nata líquida i el suc de les gambes.
Bullim els espaguetis negres al dente i els servim amb aquesta salsa que té un gust de marisc impressionant.

14 comentaris:

  1. Crec que ha d'estar boníssim, això si, jo el rap me l'estalvio que no m'agrada...
    No he tastat mai els espageis negres.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Sí que està bo. Quina pena que no t'agrade el rap, és un peix molt fi i se li pot donar molta utilitat, ja que la seua carn no es desfà. A mi m'encanta amb suquet de peix, i plats que porten salses. Besets.

    ResponElimina
  3. Me encanta la receta de hoy. Además de tener un aspecto inmejorable y más que apetecible, la presentación la hace más bonita y tentadora. Enhorabuena por cocinar como lo haces y por compartirlo.

    Besos.

    ResponElimina
  4. Asela, acabo de descobrir-te i aquí em quedo :)
    Entre el risotto de shitake i carbassa i aquest plat de pasta m'has conquerit.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Muchas gracias a vosotras por leer mis recetas, la verdad es que con estos elogios espero estar a la altura las próximas veces, para que continueis visitándome. Besos.

    ResponElimina
  6. He llegado aquí de casualidad y me encuentro un plato súper apetitoso.

    Me encanta el rape y esa combinación con la pasta negra tiene un resultado buenísimo a la vista.

    Enhorabuena por el blog.

    un besito

    ResponElimina
  7. T'he descobert per caualitat... i no m'he pogut estar de comentar-te! M'encanta la pasta negra, i aquesta ha de ser bonissíssima! T'h quedat b una pinta fantàstica :)
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  8. De nuevo, muchas gracias, vuestros blogs también son fantásticos.

    ResponElimina
  9. hola.la verda es q esta pasta tiene un sabor buenisimo para hacerla con pescado o marisco

    ResponElimina
  10. La pasta negra es boníssima i amb el rap a quedat un plat molt bo i molt vistos
    Una peto i Bones festes

    ResponElimina
  11. Asela, estic vegent que eres de València, per tant si que podries apuntar-te alguna vegada a algún curset. On els faig? Doncs cada vegada ho organitze d'una manera i els faig on puc, perque jo personalment no tinc lloc. Els de macarons els vam fer a Alzira, el de galletes decorades han sigut a Sueca. El proper... encara no sé, però ja tinc ganes d'organitzar-lo i dur-lo endavant!
    Per cert, ja m'he fet seguidora del teu blog també, així no se m'escapa cap entrada teua!

    ResponElimina
  12. Gracias por tu visita preciosa!!!
    Linda receta!, y aunque en la cocina ya esté casi todo inventado..tu pasta negra es muy sugerente!!!!, y la has hecho tu!!!! :)
    Feliz navidad preciosa!!
    Te veo el año que viene!!!!

    ResponElimina
  13. Gracias a todas. Que paseis una feliz Navidad, que ya quedan pocos días para estar con la familia disfrutando.
    Rosanna, gràcies a tu també per la informació, ja anirem parlant, quan hi haja un curs nou, a veure si puc anar. Bones festes!

    ResponElimina
  14. Pues la salsa no se verá pero yo veo un plato fantástico y al leer la receta se que tienen que estar riquíiiiiiiiisimos.
    Saludos y Feliz Navidad

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...