dijous, 23 d’agost de 2012

Sardines aromatitzades amb herba-sana i llimona i guarnició de cuscús

Aquesta és una recepta molt refrescant per als dies d'estiu en què ens ve tant de gust menjar unes sardines. A més, és perfecta per a aquelles persones a qui agrada menjar sardines, però en canvi no els agrada gens ni mica l'olor ni el fum que deixen a  casa quan les fan a la graella. Heu fet alguna vegada sardines al forn? No deixen ni fum ni olor, i si les aromatitzes encara queden més bones. Aquesta és una recepta inspirada amb la manera de cuinar de Jamie Oliver; m'encanta aquest cuiner, és una font d'inspiració.




Sardines aromatitzades amb herba-sana i llimona i guarnició de cuscús

Ingredients per a 2 persones:
Per a les sardines
10 sardines
unes fulles d'herba-sana
1 all
1 llimona
sal marina
oli d'oliva de bona qualitat
1 o 2 vitets frescos (opcional)




Per al cuscús
1 tasseta de cuscús
1 tasseta d'aigua
1 tomata
1 cogombre
1 llimona (pot ser la mateixa que la d'abans)
unes fulles d'herba-sana
sal marina
oli d'oliva de bona qualitat




En primer lloc prepararem el cuscús perquè s'ha de deixar refredar. El posem en un bol amb una mica de sal, hi afegim l'aigua bullint i ho tapem perquè s'hidrate. 
Quan tinguem el cuscús hidratat, separem els grans amb una forqueta i el deixem refredar. 
Tallem la tomata i el cogombre en daus menuts i els afegim al cuscús.
Hi afegim també unes fulles d'herba-sana, corfa de llimona ratllada, el suc de mitja llimona, oli d'oliva i ho posem tot al punt de sal. 
Ho deixem refredar a la nevera.

Per a les sardines, en primer lloc les netejarem bé dels budells i les escates. 
Les passem a una safata de forn, les salem i hi posem per damunt un all ratllat, fulles d'herba-sana tallades finament, corfa de llimona ratllada i, si ens agrada, posarem també uns vitets frescos ben picadets. Això és opcional, però li dóna un toc diferent; jo, com que vaig tindre l'oportunitat de comprar-los, n'hi vaig posar.
Hi tirem un raget d'oli d'oliva i les introduïm al forn a 220 ºC amb calor dalt i baix durant uns 10 minuts. 
Les traiem del forn, les servim amb el cuscús i bon profit!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...