dimecres, 28 d’agost del 2013

Polos de xocolate i polos de meló d'Alger

Per als dies que fa calor, no hi ha res millor que refrescar-se amb uns gelats. I si són fets a casa i sabem els ingredients que posem, encara millor. Ací vos deixe dues varietats de polos molt ràpids de preparar i estic segura que vos xuplareu els dits.

Polos de xocolate
Ingredients: 
1 rajola de xocolate negre
1/2 litre i un poc més de llet de vaca



Trenquem la rajola de xocolate en pastilles i la posem al bany de maria. La desfem a poc a poc remenant de tant en tant amb una cullera. Quan estiga ben desfeta anem barrejant-la amb llet fins que tinguem tota la mescla de color ben uniforme. Al principi costarà una mica i pot semblar que no ens quedarà bé, però si hi anem afegint la llet a poc a poc i ho remenem amb la cullera, tot quedarà perfecte. 
La mida de la llet dependrà de la quantitat que ens càpia en les poleres. En el meu cas vaig posar mig litre i un poc més de llet, afegida a la rajola de xocolate, i me'n van eixir 12 polos. 
Quan tinguem feta la mescla de xocolate i llet, la passem a les poleres i ho congelem unes hores. Per a treure els polos de les poleres, el més eficaç és deixar-los un o dos minuts fora del congelador, així els treurem sense dificultats, sense haver de passar-los per l'aigua.


Polos de meló d'Alger (síndria)
Ingredients: 
1/4 de meló d'Alger


Aquests polos encara són més fàcils de fer. Agafem 1/4 de meló d'Alger i en treiem les llavors, si en té. Ara podem fer dues coses: liquar-lo o, si no tenim liquadora, triturar-lo i colar-lo prement bé per a treure'n tot el suc que puguem. Posem el suc a les poleres i ja podem congelar-ho durant unes hores. Per a treure els polos de les poleres seguirem el mateix procediment que en els de xocolate: els deixem uns minuts a temperatura ambient i els podrem treure sense problemes i sense malgastar aigua de l'aixeta. 
Espere que vos agraden. 


Nota: si no teniu poleres de plàstic podeu fer els polos en uns gots de didalet, i també vos quedaran molt bé. Perquè els palets s'aguanten drets, podeu fer unes tapes de cartolina amb un foradet, posar-los sobre els gots i ficar-hi els palets rectes.  

dimarts, 20 d’agost del 2013

Frittata de carabassó i formatge de cabra

La frittata és una mena de truita italiana similar a una pizza o a una quiche pel que fa al seu aspecte. Es pot farcir dels ingredients que ens permeta la imaginació. Així com les truites que fem ací les quallem per les dues cares, la frittata es comença a quallar per una cara en la paella i després s'introdueix al forn per a acabar-la de fer. 
La meua recepta se'm va ocórrer un estiu i des que la vàrem provar que la faig tots els anys quan ve aquesta estació. M'agrada que certes receptes com aquesta m'evoquen una estació com l'estiu. I menjar-nos-la en la terrassa contemplant la lluna és un autèntic plaer.


Frittata de carabassó i formatge de cabra 

Ingredients:
1 carabassó
4 ous 
oli d'oliva verge extra
sal marina
formatge de cabra de rotlle en rodanxes



Tallem el carabassó per la meitat de manera longitudinal i després en mitges rodanxes. El posem a la paella amb una mica d'oli i el deixem fer a poc a poc. Afegim sal i quan estiga cuit batem 4 ous i els tirem per damunt. Quallem la frittata per sota i quan estiga feta col·loquem al damunt unes rodanxes de formatge de cabra i introduïm la paella al forn amb el gratinador encés perquè es qualle i es gratine per damunt. 
Les millors paelles en aquests casos són les que tenen un mànec que es pot treure. Les que jo tinc són de la marca Castey, que són molt bones i tenen aquest sistema, ideal per a posar-les al forn.
Aquesta frittata queda molt cremosa i el formatge combina molt bé amb el carabassó, perquè aporta un toc salat a aquesta hortalissa d'estiu dolça. Bon profit!

dilluns, 5 d’agost del 2013

Llimonada d'estiu amb menta

Aquesta beguda tan refrescant és ideal per als dies d'estiu que fa tanta calor. Ens la podem prendre a qualsevol hora, s'agraeix molt a l'hora de l'aperitiu quan tornem acalorats de la platja i també per a acompanyar una paella marinera o una fideuà.



Llimonada d'estiu amb menta
Ingredients:
1litre de gasosa
1 llimona
unes fulles de menta
glaçons

En un gerro posem molts glaçons, la pela de la llimona i unes fulles de menta. Omplim el gerro amb la gasosa, ho barregem tot i ho servim. Ben fàcil, ben fresquet i ben bo per a passar la calor. 
Que en gaudiu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...