divendres, 18 de novembre del 2011

Arròs melós amb bolets i peus de porc

Ara que sembla que comença a fer una mica de fred i el temps de tardor ja el tenim ací, abelleix menjar de calent. El plat de hui està inspirat en una recepta molt bàsica d'ací, l'arròs d'olla. Aquest caldo de carn, cadascú el fa al seu gust: jo hi pose carcassa de pollastre, un tros de carn de poltre de la garreta i un peu de porc (prèviament bullit uns 15 minuts a banda llançant aquesta primera aigua i passant-lo després al caldo amb la resta dels ingredients); de verdures hi pose porros, carlotes (pastanagues), api, cardets i de vegades una creïlla (patata) sencera pelada i cigrons en remull. 
D'aquest caldo tan gustós i gelatinós, podem fer sopes de galets de primer plat o sopa d'arròs. Al meu poble, a més també fan arròs sequet sofregint uns allets i llonganisses en trossets i fan bullir l'arròs amb el doble de caldo; queda boníssim. 
La meua recepta està inspirada en aquest plat, però he volgut aprofitar els peus de porc i alguns ingredients de la tardor com els bolets. És una recepta que es fa ràpidament i el resultat ha sigut un plat ple de sabors i molt melós, gràcies a la textura que adquireix l'arròs amb el caldo i els peus de porc. Espere que vos agrade.


Arròs melós amb bolets i peus de porc
Ingredients per a 2 persones: 
caldo d'olla (6 tassetes)
arròs blanc redó (2 tassetes)
1 ceba 
1 all
bolets deshidratats menuts
1 peu de porc bullit partit en dos (si és amb el caldo de l'olla, millor)
uns brins de safrà 
sal de bolets (o sal marina)
oli d'oliva aromatitzat amb bolets (o oli d'oliva verge extra)
pebre negre per als peus de porc (també opcional)

Sofregim la ceba i l'all molt picadet amb una mica d'oli i de sal; a continuació hi afegim els bolets (que haurem tingut prèviament en remull amb aigua uns 30 minuts). Tirem l'arròs (1 tasseta de café per persona) i el sofregim també amb el safrà. És convenient que torrem de primer el safrà: per això l'emboliquem amb una mica de paper de forn i el passem per la torradora. 
És el moment de tirar el caldo a l'arròs; en aquest cas, com que volem que ens quede melós, en posarem el triple de quantitat que d'arròs. Tapem la cassola i el deixem bullir uns 15 minuts. El servim al plat i hi posem al damunt el peu de porc que haurem passat abans per la planxa per les dues bandes amb un poquet de pebre perquè estiga més rostit. Bon profit!

dijous, 3 de novembre del 2011

Rèmol al forn

El rèmol és un peix blanc de sabor fi i textura melosa per ser un peix semigràs. El vaig descobrir fa uns anys en un restaurant i em va encantar, per això quan tinc l'ocasió de comprar-ne el faig al forn, ja que de moment encara no he provat una altra recepta.  Vosaltres com el feu?


Rèmol al forn
Ingredients per a 2 persones: 
1 rèmol 
1 ceba gran
3 creïlles mitjanes (patates)
uns alls sencers amb pell
1/2 copa de vi blanc
2 fulles de llorer
romer 
sal marina
oli d'oliva verge extra


Encara que semble que un rèmol és massa per a dues persones no és així, ja que és un peix que té molta espina i molt de cap i sembla que tinga més carn que la que té. Però també depén de com siga la peça de gran.
Netegem el rèmol deixant la pell i el tallem en trossos. El cap el podem guardar per a fer un caldo quan el necessitem. 
Pelem les cebes i les creïlles. Tallem les cebes en juliana grossa i les creïlles en rodanxes. Les posem en una cassola amb un poc d'oli d'oliva, hi afegim també el llorer en trossets, el romer (jo el tenia sec) i els alls sencers amb un colp. Els donem unes voltes a foc mitjà uns minuts, després hi posem també el peix amb la pell més fosca tocant la planxa, el girem i hi tirem 1/2 copa de vi blanc. Passem la cassola al forn i ho cuinem uns 20 minuts o fins que estiga fet el peix i les creïlles. Espere que vos agrade.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...