Hui, un plat ben senzill, econòmic i que, de segur, agrada a tothom; encara que també és molt calòric, però de tant en tant ja va bé fer algunes excepcions, perquè aquestes excepcions són precisament les que fan que assaborim més el plat sense sentir-nos-en culpables, ja que sabem que ho compensarem el dia següent.
És un plat que abelleix en qualsevol moment, ja siga per sopar o per fer una tapeta amb els amics. Prepareu un bon tros de pa i a disfrutar.
Ous trencats amb creïlles, pernil i oli de tòfona
Ingredients:
3 o 4 creïlles (patates) mitjanes
2 tallades de pernil (si és ibèric, millor)
2 ous
oli de gira-sol
sal marina
oli de tòfona blanca
Posem almenys un dit d’oli de gira-sol en una paella antiadherent i quan estiga ben calent hi afegim les creïlles tallades en rodanxes i un pessic de sal. Les deixem coure a foc mitjà sense tocar-les perquè no s’apeguen.
Després ja les podem girar; aleshores abaixem el foc i les fem tapades al “xup xup”. De seguida estaran tendres i hi podem afegir el pernil en trossets i, quan canvie de color, les traiem amb una escumadora i les posem en un plat, que taparem perquè es mantinguen calentes.
Amb el mateix oli fregim dos ous (el que coneixem per ous estrellats), els posem damunt de les creïlles i del pernil, trenquem els ous i hi tirem un raget d’oli de tòfona blanca abans de servir.
L’oli de tòfona és opcional, ja que és tan aromàtic que de vegades canvia el sabor del plat, per això cal tastar-lo abans en un cantonet del plat per veure si ens agrada. Si en comptes d'oli de tòfona voleu posar tòfona en trossets, millor que millor. Jo vaig posar oli perquè és el que tenia a casa, el vam comprar en una botiga especialitzada en olis i sals. Espere que vos agrade.